Samarbejde

Nyt materiale til at udvikle gode CV

Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland har i samarbejde med AK-samvirke gennemført en proces sammen med en række jobcentre og a-kasser. Den har haft til formål at afdække, hvordan kvaliteten i de lediges CV’er kan styrkes – bl.a. via øget samarbejde mellem jobcentre og a-kasser.

Papir hvor der står curriculum vitae

Der er gennemført to brainstormingsseminarer, der har gjort status på erfaringerne med CV-arbejdet i jobcentrene og a-kasserne. Desuden har brainstormingsdagene af­dækket jobcentrenes og a-kassernes syn på indhold i og formål med ”det gode CV”.

I forlængelse af brainstormingsdagene er der gennemført et implementeringsseminar, hvor jobcentrene og a-kasserne har udpeget udviklingsbehov i forhold til CV-arbejdet og har givet deres konkrete anbefalinger. På seminaret præsenterede STAR desuden en række optimeringstiltag for CV-banken, som imødegår en del af de udfordringer, som bl.a. jobcentre og a-kasser har fremført.

På baggrund af processen er udarbejdet et opfølgningsmateriale, der kan anvendes af jobcentre og a-kasser, der planlægger at gennemføre lokale processer om videreudvikling af det gode CV.

Materialet omfatter følgende:

  1. Et sæt plancher, der samler op på den gennemførte proces, og som beskriver formål og gevinster ved det gode CV. Desuden beskrives 10 anbefalinger til udvikling af CV-arbejdet, som er udpeget/drøftet på implementeringsseminaret:
  • Skab et fælles billede af det gode CV
  • Sæt fælles kvalitetsstandarder for CV’et
  • Skab de rette rammer og prioriteringer af CV-arbejdet
  • Udvikl kompetencerne til CV-arbejdet
  • Værdisæt CV’ets gevinster internt i jobcenter og a-kasse
  • Kommuniker CV’ets værdi for ledige og virksomheder
  • Optimer CV’et som jobsøgningsværktøj
  • Optimer CV’et som markedsføringsværktøj
  • Optimer CV’et som udsøgningsværktøj
  • Optimer CV’et som dialogværktøj

Som afslutning på oplægget skitseres de planlagte optimeringstiltag for CV-banken, som STAR gennemgik på implementeringsdagen.

  1. Et vurderingsskema der med udgangspunkt i det enkelte jobcentre eller a-kasse kan anvendes til at afdække de lokale udviklings- og samarbejdsbehov i forhold til arbejdet med det gode CV. Skemaet består af en række spørgsmål, som tilsammen kan give et billede af, om der er udviklingsbehov i det enkelte jobcentre eller a-kasse og i givet fald, hvilke elementer der er behov for at arbejde med.

Materialet fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland og AK-Samvirke indgår i et igangvgærende arbejde i STAR om at optimere og modernisere CV'et.