Nyhedsbreve

  • Nyhedsbrev

    Ny regel-stramning i dagpengesystemet betyder, at alle dimittender senest 14 dage efter endt uddannelse skal beslutte, hvordan de vil have udbetalt dagpenge, hvis de engang bliver ledige. Det kan du blandt andet læse om i dette nyhedsbrev.

  • Nyhedsbrev

    I dette nyhedsbrev har endnu et medlem af Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats fået ordet. Denne gang er det Vibeke Jensen, chefkonsulent og tidligere forvaltningschef i Aarhus Kommune. Du får også DAKs seneste notat med tal for beskæftigelse og ledighed.

  • Nyhedsbrev

    Beskæftigelsesministeriet er ved at rulle en præcisering af den såkaldte sammenlægningsregel tilbage og er samtidig ved at skærpe reglerne yderligere. Til stor gene for mange nyuddannede. I dette nyhedsbrev kan du blandt andet læse mere om den sag.

  • Nyhedsbrev

    Danske A-kasser har henvendt sig til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen og bedt om, at sprogkravet bliver afskaffet, fordi det er uretfærdigt for en gruppe dimittender, kontraproduktivt for samfundet og bureaukratisk for a-kasserne. I dette nyhedsbrev kan du læse mere om sprogkravet. Du kan også læse et interview med en af eksperterne i Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats.

  • Nyhedsbrev

    Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats har i ugens løb været på besøg i a-kasseverdenen. Læs om besøget i dette nyhedsbrev, som også indeholder et interview med adjunkt Mette Rasmussen, der står bag et nyt studie, der viser, at kursusaktivering får ledige i job.

  • Nyhedsbrev

    I dag er det præcis 3000 dage – eller mere end otte år – siden politikerne lovede en gennemskrivning af loven om arbejdsløshedsforsikring. ’Det må være nok’, siger Eva Obdrup, formand for Danske A-kasser, der i en nytårshilsen til politikerne opfordrer til, at man kommer i gang med forenklingsarbejdet her i 2024. I dette - årets første nyhedsbrev - kan du se denne nytårshilsen.

  • Nyhedsbrev

    Læs Cevea-notatet 'Evaluering af a-kasseforsøget viser præcist ... ingenting' og interview med borgmesteren, der vil skabe en unik beskæftigelsesindsats.

  • Nyhedsbrev

    Dette nyhedsbrev er fyldt med gode råd. For eksempel fra Morten Ballisager, adm. direktør i konsulenthuset ballisager, der fortæller om de tydeligste trends fra konsulenthusets rekrutteringsanalyse fra i år.

  • Nyhedsbrev

    Læs interview med Claus Thustrup Kreiner, der er formand for ekspertgruppen for Fremtidens Beskæftigelsesindsats. Læs blandt andet også om Danske A-kassers repræsentantskabsmøde, der netop er blevet afholdt - og hvor Eva Obdrup blev genvalgt som formand.

  • Nyhedsbrev

    I dette nyhedsbrev kan du blandt andet læse et interview med Birthe Larsen, der er lektor på CBS og en del af en forskergruppe, der har undersøgt, hvilke forhindringer arbejdsgiverne oplever i forhold til at ansætte nye medarbejdere.