Nyhed

Nye EU-regler på dagpengeområdet droppet

EU-formandskabet skal nu komme med et nyt forslag til, hvilke rettigheder vandrende arbejdstagere skal have i EU. Danske A-kassers formand håber, at den videre proces kan blive trukket så meget, at det bliver det nye EU-parlament og Kommission, der skal tage sig af de endelige forhandlinger.

EU flag

EU’s nye dagpengeregler er blevet afvist af Rådet, der dermed har sagt nej til den foreløbige aftale, som det rumænske EU-formandskab, Kommissionen og Europa-Parlamentet indgik tidligere på måneden. Det betyder, at EU-formandskabet skal komme med et nyt forslag til, hvilke rettigheder vandrende arbejdstagere skal have i EU - det der mere teknisk går under navnet forordning 883. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser, er tilfreds med, at aftalen foreløbig er skudt til hjørne. Han har tidligere været ude med en bekymring omkring den indgåede aftale, som betød, at man efter én måneds arbejde og medlemskab af en a-kasse kunne sammenlægge perioder fra et andet EU-land for at optjene ret til danske dagpenge. Og det var særligt den del af aftalen, der handlede om at EU-borgere ville kunne tage dagpengene med ud af landet i seks måneder, der gjorde DAK-formanden bekymret.

-Set i lyset af at danske dagpenge fx er ti gange så meget værd i Bulgarien som i Danmark, så er jeg bange for, at kombinationen af hurtig optjening og mulighed for hele seks måneders eksport af danske dagpenge for alvor kan sætte vores dagpengesystem under pres. Derfor er jeg meget glad for, at der foreløbig er sat en stopper for det forslag, siger Torben Poulsen, der håber på, at den videre proces kan blive trukket så meget, at det bliver det nye EU-parlament og den nye EU-Kommission, der skal tage sig af de endelige forhandlinger.

- Det giver håb om en ny og bedre aftale, siger Torben Poulsen.
 

Torben Poulsen
Nyhed

Ny EU-aftale giver EU-borgere, der arbejder i Danmark, adgang til dagpenge efter blot en måned og mulighed for at tage pengene med ud af landet i seks måneder. Formanden for Danske A-kasser, mener, at det danske dagpengesystem risikerer at blive sat alvorligt under pres

 

Emne