Temadag om jobformidling og virksomhedsservice

Vidensdeling gør a-kasserne endnu bedre

Jobformidling og virksomhedsservice i a-kasserne var emnerne, da Danske A-kasser holdt temadag den 28. marts. 50 deltagere fra landets a-kasser var mødt frem til en dag fyldt med erfaringsudveksling og gode ideer til, hvordan der bedst skabes det gode match mellem arbejdsgivere og medlemmer

Eva Obdrup byder salen velkommen

'I dag skal vi dele viden om den jobformidlings – og virksomhedsservice, der sker ude i a-kasserne. Og vi skal bruge den viden til at udvikle os og til at blive endnu bedre,' sagde Danske A-kassers formand, Eva Obdrup, da hun bød de 50 deltagere fra a-kasserne velkomne til temadagen.

”A-kasserne er tæt på medlemmerne og tæt på arbejdsmarkedet og arbejdsgiverne. Derfor har vi mulighed for at hjælpe vores medlemmer i arbejde – og for at hjælpe arbejdsgiverne med at finde nye medarbejdere. Vi er alle forskellige. Vores medlemmer og deres arbejdsmarkeder er forskellige. Det er en styrke, og noget vi skal værne om. I dag skal vi dele viden om den jobformidlings – og virksomhedsservice, der sker ude i a-kasserne. Og vi skal bruge den viden til at udvikle os og til at blive endnu bedre”. 

Med de ord skød formand Eva Obdrup Danske A-kassers temadag om Jobformidling og virksomhedsservice i gang.

På dagen fik a-kasserne ikke kun inspiration fra hinanden, men også fra to repræsentanter fra kommuner, som – ligesom mange af a-kasserne – har arbejdet med virksomhedsservice igennem flere år. 

Oplægsholdere fra kommunerne sammen med Eva Obdrup
Morten Torp (tv), chefkonsulent i Jobcenter Hillerød, og Lars Trap Olsen, leder af Job & Virksomhedsservice i Jobcenter Helsingør, holdt oplæg om det virksomhedsopsøgende arbejde i kommunerne. Her præsenterer Eva Obdrup de to oplægsholdere.

Først holdt Lars Trap Olsen, leder af Job & Virksomhedsservice i Jobcenter Helsingør oplæg om det virksomhedsopsøgende arbejde i hans kommune. Derefter gik Morten Torp, chefkonsulent i Jobcenter Hillerød, på og fortalte om det koordinerende samarbejde i Nordsjællands Rekrutterings Service, som er et tværkommunalt rekrutteringssamarbejde, hvor ni nordsjællandske kommuner samarbejder om virksomhedsservice og jobformidling. 

Imellem temadagens forskellige oplæg var der dialog ved bordene blandt de 50 deltagere fra landets a-kasser. Derudover var der også premiere på en film, som Danske A-kasser har fået produceret om jobformidling og virksomhedsservice i a-kasserne.

Se filmen her:


I filmen møder man både a-kasser, arbejdsgivere og medlemmer – med afsæt i den artikelserie, som Danske A-kasser også har udarbejdet og som kan findes her.

Om eftermiddagen holdt repræsentanter fra to a-kasser oplæg om, hvordan de hver især arbejder med at matche arbejdsgivere og medlemmer. 

AKA's oplægsholdere.
Rekrutteringspartner Sine Harving og salgs- og relationsansvarlig Per Floding fra Akademikernes A-kasse  fortalte blandt andet om Talent Attraction-forløb samt jobevents.

Det var i første omgang salgs- og relationsansvarlig Per Floding og rekrutteringspartner Sine Harving fra Akademikernes A-kasse, der fortalte om de forskellige former for jobformidling og virksomhedsservice, som a-kassen har arbejdet med i mange år. Blandt andet Talent Attraction-forløb samt jobevents.

Oplægsholdere om case fra HK JobBørs
HK JobBørs' indsats med jobformidling og virksomhedsservice blev på temadagen belyst fra tre vinkler: Nemlig fra arbejdsgiver Sabrina Kjær Hansens (tv) vinkel, fra a-kassemedlem Birgül Ökmens vinkel og fra rekrutteringskonsulent Marianne Jensens (th) vinkel.

Derefter holdt rekrutteringskonsulent Marianne Jensen fra HK Københavns Jobbørs oplæg om deres metoder til at matche ledige medlemmer med ledige job. Marianne Jensen blev suppleret af både en arbejdsgiver og et medlem fra det virkelige liv, som havde haft glæde af JobBørsens hjælp. For Sabrina Kjær Hansen, teamchef hos administrationsselskabet DAB, og Birgül Ökmen, medlem af HKs A-kasse, lagde også vejen forbi temadagen for at fortælle om deres erfaringer med at blive matchet.

Frank Høedt tegner og fortæller
Frank Høedt tegnede og refererede igennem hele temadagen.

Hele vejen igennem temadagen hjalp tegner Frank Høedt alle deltagere med at samle op på dagens dialog, de mange oplæg og gode budskaber. Frank tegner referater, fordi man – som han selv siger – husker 10 procent af det, man læser; og 20 procent af det, man hører, men hele 70 procent af det, man ser - fx tegninger.

Verner Sand Kirk sammen med oplægsholdere fra AKA.
Verner Sand Kirk, direktør i Danske A-kasser, var moderator på den sidste halvdel af temadagen. Her er han sammen med de to oplægsholdere fra Akademikernes A-kasse.

Danske A-kassers direktør Verner Sand Kirk rundede dagen af med at takke for den store indsats fra både oplægsholdere og deltagere. Så lovede han, at sekretariatet og bestyrelsen nu vil gå videre med alle de gode input, der var kommet i løbet af dagen. Og allerede om godt en måned sker der noget på området igen – for der er emnet ’jobformidling’ på dagsordenen ved Danske A-kasses årskonference.