Nyhed

Nyt håb for hurtig afskaffelse af opholdskravet

Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser, ser med stor glæde og tilfredshed på, at regeringens støttepartier - SF, Radikale og Enhedslisten - alle har meldt ud, at de ønsker opholdskravet afskaffet allerede i 2020

Mandehånd giver thumbs-up

Danske A-kasser (DAK) har hele vejen igennem været inderligt imod indførelsen af opholdskravet. Derfor er DAK-formand, Torben Poulsen, meget glad og tilfreds med, at regeringens støttepartier har det som et krav til finanslovsforhandlingerne, at opholdskravet afskaffes allerede i 2020.

”Vores holdning er, at en afskaffelse ikke kan komme hurtigt nok! Opholdskravet rammer vores medlemmer på dybt uretfærdig vis. Det skader simpelthen vores dagpengesystem, og det trækker enorme ressourcer i a-kasserne, fordi det er umuligt at administrere. Det er en anormalitet i vores system, og det skulle aldrig have været indført,” siger Torben Poulsen, og fortsætter:

”Derfor vil jeg gerne kvittere for udmeldingerne fra SF, Radikale og Enhedslisten. Det er meget glædeligt, at de bringer kravet om en afskaffelse med ind til forhandlingsbordet. Det giver nyt håb for en hurtig afskaffelse. Og en hurtig afskaffelse er det eneste, vi kan være bekendt over for alle de mennesker, der har valgt at sikre sig i en a-kasse”.