Nyhed

DAK-formand: Den hurtige afskaffelse af opholdskravet er det eneste rigtige

Regeringen og dens støttepartier har netop meldt ud, at opholdskravet for ret til dagpenge bliver droppet allerede ifm. denne finanslov. - Det er en fantastisk god nyhed for vores medlemmer, siger Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser

Mandehånd giver thumbs-up

Den 1. februar 2020 er det slut med den lov, som er blevet kaldt alt fra tåbelig, uretfærdig og unødvendig til symbolpolitik af værste skuffe. Det er loven om opholdskrav for ret til dagpenge, der blev vedtaget af den tidligere regering og Dansk Folkeparti i december sidste år, men som altså nu har fået dødsstødet af regeringen og dens støttepartier ifm. vedtagelsen af finansloven.

Danske A-kasser har kæmpet indædt mod opholdskravet fra første dag, så formand Torben Poulsen kalder afskaffelsen for en fantastisk god nyhed for medlemmerne.

"Jeg kan kun sige, at fornuften har sejret til sidst. Jeg vil gerne sende en stor tak til regeringen og ikke mindst støttepartierne, der havde afskaffelsen af opholdskravet med som et krav til forhandlingerne af finansloven. Opholdskravet har ramt vores medlemmer på dybt uretfærdig vis, og det har trukket enorme ressourcer i a-kasserne. Kravet er en anormalitet, der har skadet vores dagpengesystem, så det er meget, meget glædeligt at vi slipper af med det allerede nu," siger Torben Poulsen.

I august i år meldte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ud, at regeringen ville afskaffe opholdskravet. Han tilføjede dog, at der ikke var penge til at fjerne det allerede fra 2020. Men nu er det altså alligevel lykkes at få en hurtig afskaffelse med på næste års finanslov.

"Den hurtige afskaffelse er det eneste rigtige. Vi stod med medlemmer, der ikke vidste om de var købt eller solgt, og om de skulle melde sig ud af a-kassen eller ej, fordi der var usikkerhed om hvornår afskaffelsen ville komme. Det har været en meget svær og usikker situation for mange medlemmer. Så det er en rigtig god julegave, vi har fået", siger Torben Poulsen.