EØS

Ny EØS forordning 2010

1. maj afløses den gamle EØS-forordning 1408/71 af den nye EØS-forordning 883/04 og den nye gennemførelsesforordning

Den 1. maj afløses den gamle EØS- forordning 1408/71 af den nye EØS forordning 883/04 og den nye gennemførelsesforordning.

I forordningen er der kommet nye regler og nye muligheder. Fra 1. maj 2010 skal a-kasserne som noget nyt udbetale EØS – dagpenge på samme måde som a-kasserne udbetaler arbejdsløshedsdagpenge og andre ydelser.

Derudover skal a-kasserne kunne kommunikere med andre landes forsikringssystemer og arbejdsløshedsmyndigheder ved hjælp af elektronisk udveksling af oplysninger i det såkaldte EESSI-system.

Tværministeriel EØS-gruppe

AK-Samvirke indgår i en tværministeriel EØS-gruppe, der blandt andet skal arbejde med, hvordan den nye forordning skal implementeres. A-kasserne bliver naturligvis underrettet om gruppens arbejde.

For a-kassernes vedkommende har AK-Samvirke besluttet, at gennemføre et EØS - seminar den 19.- 20. april 2010 og den 10. - 11. maj 2010.Vi gennemgår de nye regler og fortolkningsspørgsmål til alle bestemmelserne i EØS-forordningen.

Roadshow

Vi ser på a-kassernes opgaver og ansvar og især den praktiske håndtering af sagerne og forretningsgange. Vi vil på seminariet prøve at udvikle en ”best practice” - metode så vi kommer godt fra start den 1. maj 2010.

Derudover vil AK-Samvirke lave et " roadshow" til frontmedarbejderne maj/juni 2010 og i september vil vi sammen med vores søsterorganisation SO i Sverige forsøge at stable en EØS konference på benene, hvor vi især vil fokusere på grænsearbejdere / pendlere mv.

Emne