Samarbejde

Fornuftigt at give a-kasserne ansvaret for ledige i København

AK-Samvirkes formand er tilfreds med, at Københavns Kommune nu har gjort forsøgsordningen, hvor a-kasser har overtaget ansvaret for de ledige de første seks måneder, permanent. Det gør det nemmere for de ledige og lukker for noget af det samtalecirkus, de ledige bliver udsat for.

I november sidste år sluttede et interessant forsøg på samarbejde mellem jobcentre og a-kasser i Københavns Kommune. Fire a-kasser havde i et år ansvaret for, at nyledige fik én, sammenhængende indgang i de første 6 måneder, når de skulle hjælpes i job igen.

Den københavnske forsøgsordning er nu blevet gjort permanent, så alle a-kasser har mulighed for at overtage ansvaret for de ledige i det første halve år i kommunen. Det glæder AK-Samvirkes formand, Morten Kaspersen:

”Jeg er glad for, at ordningen nu bliver gjort permanent. Det betyder, at de ledige slipper for at gå til samtale om det sammeflere steder, når de skal hjælpes i arbejde igen,” siger Morten Kaspersen og fortsætter:

”Samtidig er det jo en meget stor tillidserklæring fra Københavns Kommune, at man overlader ansvaret for de ledige i de første seks måneder til a-kasserne. Det vidner om, at det stykke arbejde, man leverer i a-kasserne, er af en høj kvalitet.”

Gevinst for de ledige

I januar kom en evalueringsrapport om forsøgsordningen med de fire a-kasser, som deltog i ordningen. Evalueringen konkluderer bl.a., at mange af de ledige er kommet i arbejde i forsøgsperioden, og at de er positive over for, at det kun er a-kassen, de skal have kontakt med. En anden konklusion er, at opgaveløsningen i a-kasserne kan optimeres endnu mere, end den har været i forsøgsperioden.

”Det er jo helt naturligt at a-kasserne har skullet finde takten i forsøgsperioden. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at det kommer nu, hvor ordningen bliver permanent – det siger rapporten jo også. Så jeg er sikker på, at det bliver en stor gevinst for både de ledige, a-kasserne og kommunen,” siger Morten Kaspersen, der på sigt håber, at ordningen bliver gjort landsdækkende.