Nyhed

Fint besøg fra det finske parlament

Det danske flexicuritysystem og samarbejdet mellem a-kasser og jobcentre var på dagsordenen, da Danske A-kasser for nylig havde besøg af Beskæftigelses- og ligestillingsudvalget fra det finske parlament

Verner Sand Kirk holder oplæg for finsk delegation

’Dagpengenes størrelse’ og ’indsatsen for de ledige’ er aktuelle emner på den politiske agenda i Finland i øjeblikket. 

Derfor har beskæftigelsesudvalget fra det finske parlament netop været på studietur til Danmark, hvor de lagde vejen forbi Danske A-kasser for blandt andet at høre om vores flexicuritysystem og samarbejdet mellem a-kasser og jobcentre.

Det var brancheorganisationens direktør Verner Sand Kirk og chefkonsulent Michel Klos, der den 3. oktober holdt oplæg og debatterede med de finske politikere. 

Flexicurity under pres

Verner Sand Kirk gav en introduktion til flexicuritymodellen og understregede også, at den er under pres på grund af forringelser af både dagpengedækningen og aktivindsatsen.

Efterfølgende forklarede Michel Klos om de ændringer, der sker i beskæftigelsesindsatsen, når a-kasserne fra den 1. januar 2024 overtager indsatsen de første tre måneder.

Heini Harala Arup er koordinator på den finske ambassade i Danmark og havde stået for planlægningen af besøget i Danmark. Hun deltog også i mødet hos Danske A-kasser og siger, at delegationen af politikere var meget glade for at lære om og diskutere dansk arbejdsmarkedspolitik og indretningen af beskæftigelsessystemet:

”Disse emner er også meget aktuelle i Finland, så det var meget godt og relevant at høre om, hvordan situationen er i Danmark, hvilke reformer I har vedtaget og hvilke udfordringer, der er ved det danske system,” siger Heini Harala Arup.