Se filmen

DAK overrakte evaluering til beskæftigelsesministeren

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fik torsdag overrakt Danske A-kassers evaluering af dagpengereformen. Ministeren takkede brancheforeningen for det kæmpe arbejde med evalueringen og for det løbende engagement for at bevare et trygt dagpengesystem

Beskæftigelsesminister modtager evaluering af dagpengereformen fra DAK

Peter Hummelgaard har netop modtaget DAK's evaluering af dagpengereformen.

Danske A-kassers formand Eva Obdrup og direktør Verner Sand Kirk har sikret, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har læsestof til sommerferien. For torsdag den 17. juni overrakte de Danske A-kassers evaluering af dagpengereformen til ministeren.

Se film med ministeren, der modtager evalueringen:


Eva Obdrup startede med at slå fast, at hun havde glædet sig til at overrække evalueringen, som skal ses som et supplement til Beskæftigelsesministeriets egen kommende evaluering.

”Nu får I den her før sommerferien, og så kan I overveje om den skal med i hængekøjen i løbet af sommeren. På den anden side af ferien vil vi så rigtig gerne mødes med dig og dine kollegaer og sætte nogle flere ord på og være med til at sikre at vi bliver ved med at have et trygt og godt dagpengesystem – og et dagpengesystem, som lever op til de intentioner, som forligskredsen havde i 2017, sagde Eva Obdrup.

Pænt og venligt ja tak

Peter Hummelgaard tog straks godt imod både evaluering og invitationen til at få den uddybet:

”Jeg vil gerne starte med at sige tak for det kæmpe arbejde med evalueringen og for jeres engagement – i det hele taget – for at bevare et trygt dagpengesystem. For det er jo altafgørende for hele vores samfundsmodel, at vi har det. Vi vil meget gerne kigge på alle de gode anbefalinger, I har, og selvfølgelig meget gerne mødes og få sat endnu flere ord på. Vi har jo heldigvis – fx også her under coronakrisen – en tæt dialog, når der er nogle problemstillinger, der skal løses. Så det vil vi meget gerne takke pænt og venligt ja tak til, sagde ministeren. 

Tømmer ikke statskassen

Direktør Verner Sand Kirk forsikrede Peter Hummelgaard om, at DAK med evalueringen ikke er ved at tømme statskassen med dyre forslag:

”Det her handler simpelthen om at se på, hvor reglerne fungerer hensigtsmæssigt, og hvor de fungerer uhensigtsmæssigt. Og vi ser fx på, hvor reglerne er til at forstå for medlemmerne og hvor de er til at administrere – og det modsatte. Lige som vi ser på, hvor de er kontraproduktive – fx i forhold til at tage job.  Der er lagt et kæmpe arbejde i rapporten – og jeg tror, at både du og dine folk vil sige, at den spiller konstruktivt ind i den evaluering, som I selv skal lave.