Nyt notat

A-kassemedlemmer bliver ramt af bureaukrati omkring opholdskravet

Landets a-kasser kan, efter snart otte måneder med opholdskravet for ret til dagpenge, konstatere, at følgerne af opholdskravet er lige så uretfærdige og uhåndterbare, som Danske A-kasser forudsagde, de ville blive. Det viser et nyt notat fra Danske A-kasser

Papirstak

Danske A-kasser har monitoreret administrationen og følgerne af opholdskravet ved løbende at indsamle data fra brancheorganisationens medlemmer.

Disse data viser blandt andet, at 38 procent af alle de sager, som a-kasserne behandler pga. opholdskravet, vedrører medlemmer, som slet ikke skal rammes af opholdskravet, fordi de har opholdt sig i et andet EU/EØS-land og ikke i et tredjeland.

A-kassernes tilbagemeldinger viser også, at de udenlandske myndigheder, som skal fremskaffe dokumentation til a-kasserne jf. opholdskravet, i mange tilfælde slet ikke er i stand til det.

”Danske A-kasser sagde lige fra starten, at opholdskravet ikke bare var dybt uretfærdigt og unødvendigt, men at det også ville være fuldstændig umuligt at administrere. Vi kan nu konstatere, at vores værste anelser holdt stik. Opholdskravet er et bureaukratisk helvede, og rammer en lang række medlemmer, som slet ikke skulle rammes”, siger Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser.

 

Verner Sand Kirk, Danske A-kasser, Sort/hvid

Verner Sand Kirk

Direktør
46971701