Nyhedsbreve

  • Nyhedsbrev

    I dette nyhedsbrev har endnu et medlem af Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats fået ordet. Denne gang er det Vibeke Jensen, chefkonsulent og tidligere forvaltningschef i Aarhus Kommune. Du får også DAKs seneste notat med tal for beskæftigelse og ledighed.

  • Nyhedsbrev

    Beskæftigelsesministeriet er ved at rulle en præcisering af den såkaldte sammenlægningsregel tilbage og er samtidig ved at skærpe reglerne yderligere. Til stor gene for mange nyuddannede. I dette nyhedsbrev kan du blandt andet læse mere om den sag.

  • Nyhedsbrev

    Danske A-kasser har henvendt sig til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen og bedt om, at sprogkravet bliver afskaffet, fordi det er uretfærdigt for en gruppe dimittender, kontraproduktivt for samfundet og bureaukratisk for a-kasserne. I dette nyhedsbrev kan du læse mere om sprogkravet. Du kan også læse et interview med en af eksperterne i Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats.

  • Nyhedsbrev

    Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats har i ugens løb været på besøg i a-kasseverdenen. Læs om besøget i dette nyhedsbrev, som også indeholder et interview med adjunkt Mette Rasmussen, der står bag et nyt studie, der viser, at kursusaktivering får ledige i job.

  • Nyhedsbrev

    I dag er det præcis 3000 dage – eller mere end otte år – siden politikerne lovede en gennemskrivning af loven om arbejdsløshedsforsikring. ’Det må være nok’, siger Eva Obdrup, formand for Danske A-kasser, der i en nytårshilsen til politikerne opfordrer til, at man kommer i gang med forenklingsarbejdet her i 2024. I dette - årets første nyhedsbrev - kan du se denne nytårshilsen.

  • Nyhedsbrev

    Læs Cevea-notatet 'Evaluering af a-kasseforsøget viser præcist ... ingenting' og interview med borgmesteren, der vil skabe en unik beskæftigelsesindsats.

  • Nyhedsbrev

    Dette nyhedsbrev er fyldt med gode råd. For eksempel fra Morten Ballisager, adm. direktør i konsulenthuset ballisager, der fortæller om de tydeligste trends fra konsulenthusets rekrutteringsanalyse fra i år.

  • Nyhedsbrev

    Læs interview med Claus Thustrup Kreiner, der er formand for ekspertgruppen for Fremtidens Beskæftigelsesindsats. Læs blandt andet også om Danske A-kassers repræsentantskabsmøde, der netop er blevet afholdt - og hvor Eva Obdrup blev genvalgt som formand.

  • Nyhedsbrev

    I dette nyhedsbrev kan du blandt andet læse et interview med Birthe Larsen, der er lektor på CBS og en del af en forskergruppe, der har undersøgt, hvilke forhindringer arbejdsgiverne oplever i forhold til at ansætte nye medarbejdere.

  • Nyhedsbrev

    Ny 'Dimittendpakke' med syv forslag skal gøre dagpengesystemet mere fair for de nyuddannede og understøtte deres vej i job. Det er Akademikerne, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Danske A-kasser, der står bag forslagene. Læs om dimittendpakken i dette nyhedsbrev.