Stopur på mobil

2. Ingen tidsbegrænsning i retten til supplerende dagpenge

Dimittender skal have bedre mulighed for at tage alle typer af job, mens de er ledige.

Begrundelsen for at sætte satsen og dagpengeperioden for dimittenderne ned er, at man gerne vil have dimittenderne hurtigere i arbejde.

Af og til går vejen til det første faste fuldtidsjob gennem en række deltidsjob, vikariater og småjobs, og det skal dagpengesystemet understøtte.

I dag kan man få supplerende dagpenge i 30 uger. Hvis man arbejder og får dagpenge ved siden af sit arbejde i en uge, tæller ugen som en uge med supplerende dagpenge. Opbruger man de 30 uger, har man ikke længere ret til dagpenge ved siden af arbejde.

De timer, man arbejder, kan man bruge til at genoptjene ret til en ny dagpengeperiode. Når det handler om genoptjening, gælder det om at have så meget arbejde som muligt – hver en times arbejde er vigtig. Men handler det om de supplerende dagpenge, gælder det omvendt om ikke at have for meget arbejde på fx nedsat tid, i vikariater eller småjob.

For dimittender med en 1-årig dagpengeperiode går det ikke, at man på den ene side har regler, som skal tilskynde ledige i at tage alt det arbejde, de kan få, mens man på den anden side har regler, som skal begrænse dem i at arbejde.

Vi foreslår:

At tidsbegrænsningen på 30 uger for supplerende dagpenge afskaffes for dimittender. Som dimittend har man alle incitamenter til at komme hurtigt i beskæftigelse med de nye regler om nedsat dagpengesats og den korte dagpengeperiode på 1 år.