Nyhed

Tre måneders ekstra dagpenge til ledige

Fra i dag – fredag den 27. marts – træder en ny lov i kraft om suspendering af dagpengeforbrug. Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser, er meget tilfreds med loven, som DAK har været med til at arbejde for

Dansk en-krone

Fra i dag – fredag den 27. marts – træder en ny lov i kraft om suspendering af dagpengeforbrug pga., at arbejdsmarkedet og ledigheden i Danmark er kraftigt påvirket af indgrebene mod Corona-virus.Se loven her

Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser, er meget tilfreds med loven:

”Lige så snart vi så, hvor alvorligt Corona-virussen kom til at påvirke det danske arbejdsmarked og ledigheden, arbejdede Danske A-kasser sammen med andre parter på at få lagt en ’død periode’ ind i de lediges dagpengeforbrug. For set i lyset af hvor svært det er for de ledige at få et job i denne tid, hvor ledighedskøen desværre også bare bliver længere og længere, så er tre måneders ekstra dagpenge det eneste rigtige. Det kan forhåbentlig lette lidt af presset på vores trængte, ledige medlemmer,” siger Torben Poulsen.

Med loven gennemføres følgende ændringer:

• Forbruget af dagpengeperioden samt en eventuelt forlænget dagpengeperiode vil være sat i bero i perioden fra og med den 1. marts 2020 til og med den 31. maj 2020. Det betyder, at der kan modtages dagpenge i op til tre måneder længere.

• Forbruget af tidsbegrænsningen for ret til supplerende dagpenge, herunder en eventuelt forlænget periode med supplerende dagpenge, vil være sat i bero i perioden fra og med den 1. marts 2020 til og med den 31. maj 2020. Det betyder, at der kan modtages supplerende dagpenge i tre måneder længere.

• I perioden fra og med den 1. marts 2020 til og med den 31. maj 2020 vil dagpengemodtagere ikke automatisk få en karens, da opgørelsen af 4-månedersperioden sættes i bero.

• Personer, hvis dagpengeret blev opbrugt den 1. marts 2020 og frem til og med lovens ikrafttræden, og som har meldt sig ud af deres a-kasse, vil kunne genindmelde sig. Herved kan medlemmet opnå ret til dagpenge fra udmeldelsestidspunktet og frem til og med den 31. maj 2020.

• Arbejdsgivernes betaling af dagpengegodtgørelse for 1. og 2. ledighedsdag (G-dage) suspenderes for medlemmer af en a-kasse, hvis medlemmet bliver omfattet af en arbejdsfordeling eller hjemsendelse fra og med lovens ikrafttræden til og med den 31. maj 2020.