Nyhed

Sig ”Drop Opholdskravet” sammen med Danske A-kasser

Fra den 7. december til den 13. december står Danske A-kasser i Rigsdagsgården ved Christiansborg og siger "Drop Opholdskravet" til politikerne. Den 7. december kl. 11 kommer en række forbundsformænd mfl. forbi og støtter sagen. Kom og gør det samme

Kvinde med ryggen til

Den 20. december er der tredjebehandling af regeringens og Dansk Folkepartis lovforslag om et opholdskrav for ret til dagpenge. Loven vil betyde, at du fra 1. januar skal have opholdt dig i riget eller et andet EU/EØS-land i syv ud af de seneste otte år for at have ret til dagpenge. Loven kommer til at gælde med tilbagevirkende kraft.

Danske A-kasser mener, at opholdskravet bør droppes, da det er uretfærdigt, unødvendigt og rammer skævt. 
 

Demonstration imod opholdskravet

I december 2019 blev S-regeringen og dens støttepartier enige om at droppe opholdskravet allerede i forbindelse med finansloven for 2020.  Den 23. januar blev afskaffelsen vedtaget i Folketinget. Det betød, at opholdskravet blev afskaffet pr. 1. februar 2020. Herunder kan du læse om opholdskravet - fra start til afskaffelse 

Fra den 7. december og en uge frem markerer Danske A-kasser vores modstand mod opholdskravet ved at møde op ved Christiansborg, i Rigsdagsgården, ved porten til Bibliotekshaven. Her vil vi forklare politikerne og alle interesserede, hvorfor opholdskravet bør droppes.

Alle er velkomne til at komme forbi og støtte sagen. Den 7. december kl. 11 kommer følgende fx forbi: Mona Striib, Forbundsformand i FOA; Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal; Per Christensen, forbundsformand i 3F; Sara Vergo, formand for DJØF Offentlig og Anne Marie Dalgaard, generalsekretær i Danes Worldwide.

Du finder os i Rigsdagsgården på følgende dage:

Fredag den 7. december, kl. 9.00 – 13.00 (denne dag er der forespørgselsdebat i Folketinget om opholdskravet)

Mandag den 10. december, kl. 9.00 – 16.00

Tirsdag den 11. december, kl. 9.00 – 16.00

Onsdag den 12. december, kl. 9.00 – 16.00

Torsdag den 13. december, kl. 11.00 – 16.00

Kom forbi og sig ”Drop Opholdskravet” til politikerne.