Jobformidling

Seniorsergenten arbejder nu med fiber og kabler

A-kasserne er gode til at matche medarbejdere og arbejdsgivere. FTFa’s match mellem deres medlem, seniorsergent Kristian Nielsen, og arbejdsgiveren Andel Lumen, der arbejder med fiberkabler, er et godt eksempel på noget af den jobformidling, der sker i a-kasserne

Kristian Nielsen fra FTFa

Kristian Nielsen arbejder efter et succesfuldt match fra FTFa's side nu som ind-måler i virksomheden Andel Lumen.

Dette er historien om en win-win-win-situation for en tilfreds arbejdsgiver, en tilfreds ny medarbejder og en tilfreds a-kasse. 
 
Medarbejderen hedder Kristian Nielsen, og han er uddannet inden for Forsvaret, hvor hans sidste titel var seniorsergent. Han nåede at arbejde i 30 år i Flyvevåbnet indtil 2008, hvor hans daværende arbejdsgiver begyndte at skære ned. 

Da mailen kom, tænkte jeg: Hold da op – sidder der virkelig én i a-kassen og kigger på mine kvalifikationer, så de kan sende netop det job i retning af mig
Kristian Nielsen, medlem hos FTFa

De seneste 13 år har han både været selvstændig, arbejdet som pedel, arbejdet i Vejdirektoratet, været tour-guide og senest har han haft et halvtidsjob som servicemedarbejder i et sportscenter. Halvtidsjobbet har han suppleret op med dagpenge for at få det hele til at løbe rundt. Med sine 60 år var Kristian Nielsen efterhånden begyndt at indstille sig på at se langt efter det faste fuldtidsjob, som han ellers drømte om.
 
”Jeg følte langt fra, at jeg var færdig med at arbejde fuld tid, så jeg har løbende holdt øje med, om der kom et job, som kunne være relevant for mig. Jeg vil gerne være på arbejdsmarkedet en del år endnu. Også fordi jeg jo har min økonomi at tænke på. Men længe måtte jeg nøjes med småjobs med dagpenge ved siden af,” siger Kristian Nielsen og fortsætter:
 
”Og så pludselig dukkede der en mail op fra a-kassen om, at der var et job, som kunne være noget for mig. Da mailen kom, tænkte jeg: Hold da op – sidder der virkelig én i a-kassen og kigger på mine kvalifikationer, så de kan sende netop det job i retning af mig!”

Og svaret på det spørgsmål er et ’ja’. For der sad netop en medarbejder i Kristian Nielsens a-kasse FTFa, der spottede, at han tidligere i karrieren havde beskæftiget sig med den type måleropgaver, som det nye stillingsopslag blandt andet indeholdt. 

Arbejdsgiver tog fat i a-kassen

Stillingsopslaget var fra virksomheden Andel Lumen, som er en del af Andel-koncernen og som tidligere hed SEAS-NVE. Andel ejer blandt andet hele elnettet i Østdanmark og selskabet Fibia, som er ved at grave fiber-forbindelser ned på det meste af Sjælland.

Andel Lumen drifter og vedligeholder gadelysene i 27 danske kommuner og har også oprettet en intern såkaldt ’indmåler-afdeling’, som hjælper bl.a. Fibia med at få indmålt alle de kabler, der skal graves ned. En afdeling som vækster hurtigt, og som derfor hele tiden skal bruge nye folk, fordi de - som Business Development Manager i Andel Lumen Morten Gjølstad Kristensen siger – asfalterer, mens de kører på vejen. 
 
”Normalt går jeg efter at ansætte folk, der er uddannede kort- og landmålingsteknikere, og det er også derfor jeg kontaktede FTFa for at høre, om de havde nogle ledige med den baggrund. For kort- og landmålingsteknikere er altid svære at få fat i. Jeg kan også bruge folk med en baggrund i entreprenørbranchen, der ved, hvordan man graver kabler ned, lægger dem i rør mv. Men lige nu er det svært at få nogen overhovedet – også fordi vi vækster så hurtigt, og derfor konstant mangler folk,” forklarer Morten Gjølstad Kristensen.

Passede lige til mig

A-kassens medarbejdere kunne heller ikke skaffe ledige, der var uddannet kort- og landmålingsteknikere, men de kunne med et tjek blandt medlemmerne se, at Kristian Nielsen fra 2008 og nogle år frem havde arbejdet hos Vejdirektoratet, hvor han blandt andet var i deres Målingssektion som indmåler. Og derfor kontaktede a-kassen Kristian og gjorde ham opmærksom på jobbet hos Andel Lumen.
 
”Da jeg så stillings-beskrivelsen tænkte jeg, at det lige passede til mig. Jeg har ikke direkte beskæftiget mig med fiberkabler, men meget af det andet, som virksomheden efterlyste. Så der var ikke andet at gøre end at slå til med det samme. Jeg mener, at a-kassen henvender sig den 1. oktober – og så griber jeg knoglen med det samme og ringer til arbejdsgiveren. Jeg bliver inviteret til samtale den 12. oktober og har første arbejdsdag den 1. november. Det hele går altså temmelig stærkt,” forklarer Kristian Nielsen, der nu har været i virksomheden i knap to måneder. 
 
”Og jeg må sige, at alt lever op til forventningerne. Undtaget vejret, men det er jo ikke min arbejdsgivers skyld”.

Stor indsats fra a-kassens side

Også Morten Gjølstad Kristensen er ovenud tilfreds med matchet, som a-kassen har lavet. 

Jeg oplevede en enorm positiv respons fra de to medarbejdere, der hjalp i a-kassen, efter jeg havde henvendt mig. De gjorde virkelig en indsats for at hjælpe, og at de sendte netop Kristian vores vej, var et rigtig godt match
Morten Gjølstad Kristensen, Business Development Manager hos Andel Lumen

”Vi er virkelig glade for at have Kristian med på holdet. Han har de grundlæggende kompetencer, vi skulle bruge, og så passer han godt til jobbet, som kræver meget selvdisciplin og at man kan planlægge sin egen tid og indsats,” siger han og tilføjer også en omgang ros til a-kassen:
 
”Jeg oplevede en enorm positiv respons fra de to medarbejdere, der hjalp i a-kassen, efter jeg havde henvendt mig. De gjorde virkelig en indsats for at hjælpe, og at de sendte netop Kristian vores vej, var et rigtig godt match. Og efterfølgende var de også meget proaktive med at følge op på, om der var nogen, der havde søgt, hvem der havde søgt mv. Så vi er glade for samarbejdet med a-kassen, og at de rent faktisk gjorde noget for at guide deres medlemmer over i en anden branche, da vi havde brug for folk,” siger Morten Gjølstad Kristensen, der med glæde vil bruge a-kassen til at finde medarbejdere en anden gang.
 
”A-kassen må fortsat godt sende potentielle kandidater min vej. Ligesom jeg generelt gerne vil opfordre folk til at søge job hos os, hvis man har interessen og tror, man har kompetencerne. Som sagt skal vi løbende bruge folk til et område i vækst”.

Morten Gjølstad fra Andel Lumen.

Business Development Manager i Andel Lumen Morten Gjølstad Kristensen vil fortsat bruge FTFa til at rekruttere medarbejdere. Foto: Daniel Fogh

 

 

 

Jobformidling og virksomhedsservice

A-kasserne er gode til jobformidling og virksomhedsservice. Det har Danske A-kasser sat fokus på i en række artikler, som du kan finde her.