Fra DR Nyheder

Sæt dagpengeuret i stå året ud

Hos brancheorganisationen Danske A-kasser lavede man efter regeringens nedlukning af samfundet 11. marts en undersøgelse blandt organisationens 22 medlemmer. Sammenlagt svarede a-kasserne, at de havde 9.000 medlemmer, der havde brugt halvandet år eller mere af deres ret til to års dagpenge. En stor del af dem er nu i akut fare for at ryge helt ud af dagpengesystemet, forklarer direktør Verner Sand Kirk

Stopur i hånd

"Hvis man bare sætter dagpengeuret i gang igen efter tre måneder, så vil vi se, at rigtig mange vil miste retten til dagpenge inden for kort tid," siger Verner Sand Kirk til DR Nyheder.

Han peger samtidig på, at der kan være en del af de ansatte, der lige nu har undgået en fyreseddel som følge af regeringens lønkompensationsordninger, som går en usikker fremtid i møde.

"Vi risikerer at stå med en tsunami af langtidsledige om to år, hvor rigtig mange ryger ud af systemet, hvis man ikke gør noget. Det så vi også i 2013 i forbindelse med efterdønningerne af finanskrisen".

De langtidsledige, der har stået uden for arbejdsmarkedet i mere end et år, udgør et særligt problem på arbejdsmarkedet. Det bliver nemlig sværere og sværere for dem at finde tilbage i job, jo længere tid der går.

"Det er jo ikke fordi der vises sociale hensyn, når der rekrutteres folk," siger Verner Sand Kirk.

Læs hele artiklen hos DR