Beskæftigelsesreform

Gode takter i udspil til beskæftigelsesreform

A-kasserne kommer til at spille en større rolle i arbejdet med at få ledige i job. AK-Samvirke ser med tilfredshed på, at regeringen har lyttet til gode argumenter fra a-kasserne.

Mandehånd giver thumbs-up

A-kasserne spiller en central rolle i regeringens udspil til beskæftigelsesreform. Konkret skal a-kasserne have hovedansvaret ansvaret for de ledige medlemmers kontakt- og vejledningsforløb i de første seks måneder. I dag er ansvaret delt mellem a-kasserne og jobcentrene.

”Vi ser med stor tilfredshed på, at ledige kun skal have deres kontakt- og vejledningsforløb i a-kassen i de første seks måneder. A-kasserne har et godt branchekendskab og kan formidle jobs. A-kasserne kender medlemmerne, og så behøver de ledige ikke at gå til samtaler om det samme to forskellige steder. Regeringen har derfor set helt rigtigt ved at give a-kasserne en større rolle,” siger formand for AK-Samvirke, Torben Poulsen.

Glæde over droppede Koch-forslag

Et af de centrale forslag i Carsten Koch-udvalgets rapport var, at det enkelte jobcenter skal bestemme, om ledige a-kassemedlemmer må få deres kontakt- og vejledningsforløb i a-kassen. Samtidig foreslog udvalget at unge under 30 år, skal være tvunget til at bruge jobcentrene. På begge felter har regeringen lyttet til a-kassernes gode argumenter.

”Carsten Koch-udvalgets forslag om at jobcentrene skulle være dommer over hvilke ledige medlemmer, der måtte komme i a-kassen eller ej, var ikke hensigtsmæssigt. Derfor var vi glade for, at regeringen har lyttet til a-kasserne og set bort fra udvalgets forslag. På samme måde er vi tilfredse med, at ledige medlemmer under 30 år fortsat kan få deres kontakt- og vejledningsforløb deres a-kasse,” siger Torben Poulsen.

Styrket samarbejde mellem a-kasser og jobcentre

AK-Samvirke har løbende pointeret at et godt og stærkt samarbejde mellem a-kasser og jobcentre, er en forudsætning for få de ledige i job så hurtigt som muligt.

”Beskæftigelsesreformen skal være med til at styrke samarbejdet mellem a-kasser og jobcentre. Derfor glæder vi os over, at regeringens udspil giver a-kasser og jobcentrene mulighed for at gøre det, de hver især er bedst til. Det giver grobund for at skabe de bedste resultater for de ledige og få dem hurtigt i job igen,” siger Torben Poulsen.