Årskonference

Fremtidens medlemmer og fremtidens a-kasser

Fire politikere fra Christiansborg, beskæftigelseschefen fra Aarhus Kommune og næstforkvinden for Dansk Socialrådgiverforening. Det var nogle af dem, der fik ordet, da Danske A-kasser holdt årskonference den 11. og 12. maj

Vibeke Jensen på DAKs årskonference 2023

En af oplægsholderne på Danske A-kassers årskonference var Vibeke Jensen, der er beskæftigelseschef i Aarhus Kommune. Hun havde blandt andet det budskab med til a-kasserne, at det er vigtigt, at alle i beskæftigelsessystemet spiller hinanden gode.

Danske A-kassers 21 medlems-a-kasser har netop været samlet til årskonference i to dage. Temaerne for konferencen var Fremtidens medlemmer og Fremtidens a-kasser. Det første tema blev skudt i gang med oplæg fra tre a-kasser:

Conny Helgesen Hass fra Krifa fra årskonferencen 2023
Første oplægsholder var Conny Helgesen Hass, afdelings- og beskæftigelseschef i Krifa, der holdt oplæg om, hvorfor Krifa arbejder strategisk for at sætte fokus på god arbejdslyst – og hvorfor arbejdet med den gode arbejdslyst er mere aktuelt end nogensinde før.
Kasper Kyed fra FTFa
Conny Helgesen Hass blev efterfulgt af administrerende direktør Kasper Kyed fra FTFa, der holdt oplæg om hvor digitale a-kassens medlemmer er - og hvordan a-kassen arbejder med den viden.
Fra AKAs oplæg på årskonferencen 2023
Det sidste a-kasseoplæg blev leveret af Tine Bolvig og Marie-Louise Kragh, der er henholdsvis Customer Experience ansvarlig og Customer Experience Manager i AKA. De holdt oplæg om a-kassens strategiske bevægelse fra at være en arbejdsløshedsforsikring til en arbejdslivs-investering.

Andet tema på konferencen var Fremtidens A-kasser, hvor to oplægsholdere udefra var inviteret til at komme med ’do’s and dont’s’ til a-kasserne, når de overtager mere af indsatsen for de ledige:

Vibeke Jensen, Ditte Brøndum og Villy Dyhr på årskonferencen 2023
De to oplægsholdere var Vibeke Jensen, der er beskæftigelseschef i Aarhus Kommune, og Ditte Brøndum, som er næstforkvinde i Dansk Socialrådgiverforening. Efter deres oplæg debatterede de med hinanden og med salen. En debat der blev styret af Villy Dyhr, som er administrerende direktør i AKA og næstformand i DAK. 

Konferencens anden-dag var sat af til en paneldebat med fire politikere, der fortalte om deres syn på indretningen af beskæftigelsessystemet og a-kassernes rolle. Og som debatterede med salen og fik mulighed for at lære a-kasserne bedre at kende.

Politikerdebat på DAKs årskonference 2023
De fire politikere var Jette Gottlieb fra Enhedslisten, Helle Bonnesen fra De Konservative, Jens Joel fra Socialdemokratiet og Hans Andersen fra Venstre. Dak-formand Eva Obdrup modererede debatten.

Danske A-kassers årskonference

Den 11. - 12. maj var brancheorganisationens 21 medlemmer samlet til årskonference.

Læs også artiklen Årskonference viste en samlet branche, der er klar til mere ansvar