Nyhed

Flotte karakterer til a-kassen fra medlemmerne

MSI Research har på vegne af brancheorganisationen Danske A-kasser (tidligere AK-Samvirke) undersøgt danskernes syn på deres a-kasse. Næsten 13.500 a-kassemedlemmer har deltaget i undersøgelsen, der grundlæggende er positiv læsning med a-kassebriller. Særligt a-kassernes rådgivning vurderes positivt, men a-kasserne vurderes hverken som særligt nytænkende eller højtråbende i den offentlige debat

Kvindehånd giver thumbs up


- A-kasserne kan godt være tilfredse med resultaterne, men der er også noget at arbejde videre med, siger Torben Poulsen, der er formand for Danske A-kasser i en kommentar.

Hovedkonklusionen i brancheindekset er, at tilfredsheden og loyaliteten er høj. Begge dele drives særligt i vejret af a-kassernes rådgivning og a-kassernes evne til at være imødekommende og hjælpsomme.

- A-kassens kerneprodukt vurderes meget positivt af vores medlemmer. Vi opleves som både professionelle og imødekommende. Det synes jeg godt, at branchen kan være stolt af, siger Torben Poulsen.

A-kasserne scorer dog ikke topkarakter på alle parametre. A-kasserne vurderes således hverken at være særligt synlige i den offentlige debat eller som nytænkende.

- Det er nok lidt ufortjent, at vi ikke vurderes som særligt nytænkende, synes jeg. Der foregår rigtigt mange spændende og anderledes tiltag i de enkelte a-kasser, siger Torben Poulsen. Men vi formår ikke helt at høste anerkendelse her. Det hænger nok også sammen med, at vi heller ikke fylder så meget i den offentlige debat. Her er der plads til forbedringer.

 

Image.jpg


Rapporten bygger på svar fra 13.465 a-kassemedlemmer – både beskæftigede og ledige. Rapporten konkluderer også, at danskerne har stor tillid til a-kassens evne til at hjælpe dem i tilfælde af ledighed.

- Danskerne oplever generel a-kassen som professionel og imødekommende. Oveni har de en stærk tiltro til, at a-kassen kan gøre en forskel, hvis de selv bliver ramt af ledighed. Det er nok det skulderklap, som jeg er mest glad for i rapporten, siger Torben Poulsen.

Tillid.jpg