Medlemsudvikling

Flere har meldt sig i a-kasse under coronakrisen

Igennem det seneste år er der kommet 30.200 flere betalende dagpengeforsikrede medlemmer i a-kasserne. Det betyder, at der den 1. november 2020 var 2.089.608 betalende medlemmer. Det viser Danske A-kassers nye notat om medlemsudviklingen i a-kasserne

Menneskemængde set fra oven

Nyt notat fra Danske A-kasser viser, at flere har meldt sig ind i en a-kasse under coronakrisen.

Danske A-kasser vurderer, at en del af stigningen skyldes den i forvejen kendte opadgående trend i medlemstallet, som har fundet sted de seneste år, men at en betydelig del af stigningen også bunder i den job-usikkerhed, der er kommet til at præge arbejdsmarkedet under coronakrisen.  
 
Eva Obdrup, der er formand for Danske A-kasser, siger, at tallene tyder på, at coronakrisen har mindet flere om, at ens jobsituation kan vende fra den ene dag til den anden, og at man hurtigt kan få brug den vejledning og den økonomiske sikkerhed, som a-kasserne giver ved ledighed.
 
’Det er en trist baggrund, vi ser medlemsfremgangen på, men sådan en krise viser jo alle, at det er en rigtig god ide at være medlem af en a-kasse. Selv om du skal have været medlem i et år, så er der nu flere, der søger den tryghed en a-kasse giver. Og faktum er jo også, at der for de fleste ikke er et alternativ, da de ikke engang ville kunne få kontanthjælp, hvis de blev ledige. Det gælder alle dem, der har en ægtefælle med job eller som bare har en lille opsparing, en bil eller fx en andelsbolig – for dem er kontanthjælpskassen jo lukket i, siger Eva Obdrup.
 
Det nye notat viser også, at andelen af arbejdsstyrken, der var medlem af en a-kasse (forsikringsgraden), for de 30-59-årige i 2019 var 86,2 pct. Mens den i 2014 udgjorde 88,2 pct. Det vil sige, at der i perioden er tale om et lille fald i forsikringsgraden på to procentpoint. At antallet af medlemmer har været svagt stigende de seneste år, mens forsikringsgraden har været faldende skyldes, at arbejdsstyrken i samme periode er vokset mere end medlemstallet.
 
 

Foto af Eva Obdrup - s/h

Eva Obdrup

Formand for Danske A-kasser
88 920 700
Michel Klos, Danske A-kasser, Sort/Hvid

Michel Klos

Chefkonsulent
46 971 705