Finanslov

Finanslov: Midlertidigt pusterum til ledige

Finanslovsaftalen kaster en økonomisk redningskrans ud til de ledige, som mister dagpengene i første halvår 2013. Men aftalen burde som minimum også have rettet op på genoptjeningskravet og supplerende dagpenge, mener AK-Samvirke.

Kvinde kigger tænksomt ud af vinduet

Weekendens finanslovsaftale mellem regeringen og Enhedslisten samler de ledige op, som mister dagpengene i de første seks måneder af 2013. Dermed udskyder man dagpengereformens værste konsekvenser endnu et halvt år.

I en kommentar til finanslovsaftalen, siger AK-Samvirkes formand, Morten Kaspersen:

”Selvom kontanthjælpen kun er 60 procent af dagpengene, er jeg er glad for, at de ledige, som ellers ville have mistet hele forsørgelsesgrundlaget, nu får en økonomisk redningskrans kastet ud. Det er godt at der også sættes ekstra ind med uddannelse og kurser til dem der falder ud i første halvår 2013. Vi håber også, at akutjobaftalen vil bidrage til, at en stor del af de udfaldstruede ledige kommer i arbejde igen,” siger Morten Kaspersen og fortsætter:

”Men desværre er der ikke tale om en varig løsning, fordi regeringen og Enhedslisten med aftalen skubber udfaldsproblemet til andet halvår i 2013. AK-Samvirke har hele tiden advaret om, at konsekvenserne er voldsomme, fordi man halverer dagpengeperioden og fordobler genoptjeningskravet på samme tid. I mine øjne kommer vi til at stå med det samme problem til sommer, når de midlertidige aftaler og ordninger stopper. Derfor vil AK-Samvirke også følge udviklingen tæt i løbet af foråret. Vi havde derfor håbet, at der i det mindste var gjort noget ved det fordoblede genoptjeningskrav og de alt for stramme regler for supplerende dagpenge.”