Akutjob

701 personer fik et akutjob

En ny opgørelse fra AK-Samvirke viser, at a-kasserne har udbetalt akutpræmier for ca. 13,3 mio. kr. Opgørelsen viser, at 701 personer fik et akutjob.

Danske mønter

I alt 701 personer fik et akutjob. Det viser en ny opgørelse fra a-kasserne og AK-Samvirke. A-kasserne udbetalte i alt 817 akutpræmier til private, kommunale og regionale arbejdsgivere.

Antallet af udbetalte akutpræmier er større end personer, der fik et akutjob, fordi én person godt kunne udløse to halvårspræmier.

Meget begrænset effekt

”Vi var i AK-Samvirke positive overfor intentionerne i regeringens akutinitiativer, men vi var også skeptiske i forhold til den reelle effekt,” siger Torben Poulsen, formand for AK-Samvirke, i en kommentar til tallene og fortsætter:

”Vi kan nu desværre konstatere, at effekten har været meget begrænset. Derfor håber jeg, at regeringen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne vil arbejde for en løsning for de mange tusinde, der fortsat mister dagpengeretten.”

13,3 mio. kr. udbetalt

Akutjobpræmierne kunne udbetales til arbejdsgivere, der ansatte ledige, som havde mindre end tre måneder tilbage af dagpengeperioden. Statslige arbejdsgivere kunne ikke få udbetalt en akutjobpræmie.

For at få akutpræmien på 12.500 kr., skulle arbejdsgiveren have en ledig fra målgruppen ansat i et halvt år. Præmien blev fordoblet til 25.000 kr., hvis ansættelsen var på år eller mere. Der blev i alt udbetalt akutpræmier for 13,3 milioner kroner.

Antal udbetalte akutpræmier

Fakta om akutjobbene

    Regeringens aftale med KL, Danske Regioner og Dansk Arbejdsgiverforening om akutjob blev indgået i oktober 2012. Akutjob kunne udbydes i både den offentlige og den private sektor. Og stillingerne skulle have en varighed på mindst 13 uger. Ved at ansætte en ledig i akutjob kunne en arbejdsgiver, bortset fra staten, få en præmie på 12.500 for et halvt års ansættelse og en præmie på 25.000 for et års ansættelse. Jobpræmien er efterfølgende blevet udbetalt af a-kasserne til arbejdsgiverne. Målet med aftalen var at skaffe mindst 12.500 akutjob målrettet de ledige, der var i risiko for at miste dagpengeretten. Finansministeriet vurderede, at udgiften til akutpræmier til arbejdsgivere ville koste ca. 115 millioner kroner. Ifølge AK-Samvirkes opgørelse er der udbetalt præmier for i alt 13,3 mio. kr.   I forbindelse med aftalen var det vurderingen i regeringen, at akutjobbene ville gøre en afgørende forskel for tusindvis af ledige der stod til at miste dagpengeretten.