Nyhed

DAK om lovforenklings-rapporter: Intentionen er god, men vi kommer ikke langt nok

STAR har netop offentliggjort to foranalyser vedr. gennemskrivning af lovgivning på dagpengeområdet. Danske A-kassers formand mener, at intentionen om at forenkle lovgivningen er rigtig god, men han ærgrer sig over, at man kun ser på enkelte hjørner rundt omkring i loven

Papirstak

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har netop offentliggjort to foranalyser vedr. gennemskrivning af lovgivning på dagpengeområdet. Foranalyserne udspringer af Aftale om et tryggere dagpengesystem fra oktober 2015, hvor det blandt andet blev slået fast, at der skal ske en gennemskrivning af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. De to foranalyse-rapporter ”Ny struktur for lov om arbejdsløshedsforsikring” og ”Bruttokatalog over forslag til forenkling af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.” er udarbejdet af Deloitte for STAR.

Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser, mener, at intentionen med rapporterne samt aftalen om at gennemskrive loven er rigtig god.

- Jeg er rigtig glad for, at der generelt er kommet mere fokus på behovet for at forenkle reglerne på vores område, og for at det første spadestik til en forenkling og gennemskrivning af loven nu er taget. Lovgivningen på dagpengeområdet er både omfattende, kompliceret og præget af et væld af knopskydninger, som er kommet til igennem årene. Vi står i dag med en lov, som er nærmest umulig at forstå for vores medlemmer – og som samtidig er svær at administrere, siger Torben Poulsen, som håber på, at en forenkling både kan føre til en dagpengelovgivning, der er mere enkel og overskuelig og lettere at administrere efter.

- Det vil også frigive ressourcer, så a-kasserne kan bruge endnu mere tid på at få ledige medlemmer i job.

Torben Poulsen er dog langt fra sikker på, at de forslag som ligger i rapporterne rækker langt nok.

- Vi har fulgt dette arbejde tæt – og vi har været med til at præge og forme både forslagene til en ny struktur for loven og forenklingsforslagene. Det er godt. Men vi har også sagt, at vi ikke er kommet langt nok. Hvis man virkelig vil forenkle, så skal man se på lovgivningen under ét – og ikke kun på enkelte hjørner rundt omkring i loven. Det er desværre det sidste, som man har gjort i foranalyserne – man har ikke set på lovens kerneområder, siger Torben Poulsen og fortsætter:

- Vi er dog glade, hvis vi med foranalyserne kan komme et stykke af vejen henimod en mere forståelig og lettere administrerbar lovgivning. Så jeg vil gerne garantere, at Danske A-kasser går både aktivt og konstruktivt ind i det videre arbejde med at de forslag, der står beskrevet i analyserne.

Læs mere her

Emne