Nyhed

DAK: AKA-sag er alvorlig, men tegner ikke billedet af hele branchen

Danske A-kassers formand siger, at det selvfølgelig er vigtigt at drage lære af en sag som denne – og rette op dér, hvor der måske er behov for det. Men han understreger samtidig, at det er helt afgørende ikke at gøre en enkelt sag til et billede på hele branchen

Foto af Torben Poulsen

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har afsluttet sin undersøgelse af Akademikernes A-kasse. Konklusionen er, at der er sket et misbrug af medlemmernes penge. Som en direkte følge af undersøgelsen vil beskæftigelsesministeren og STAR sætte en række initiativer i gang for at undgå lignende sager. Initiativerne skal bl.a. drøftes med partierne bag dagpengeforliget.

Initiativerne drøftes også med Danske A-kasser, som vil gå konstruktivt ind i drøftelserne om, hvad der skal ske videre frem. Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser, siger, at brancheorganisationen ser med stor alvor på en sag som denne.

- STAR er kommet frem til, at der er grundlag for at rejse kritik af en række forhold i Akademikernes A-kasse. Det er alvorligt, og det er jeg rigtig ked af - både på AKA’s og AKA’s medlemmers vegne, men også på branchens vegne.

Han understreger, at det selvfølgelig er vigtigt at drage lære af en sag som denne – og rette op dér, hvor der måske er behov for det. Men han understreger samtidig, at det er helt afgørende ikke at gøre en enkelt sag til et billede på hele branchen.

- Jeg er tilfreds med, at selve sagen nu er afsluttet. En sag som denne kalder på, at alle a-kasser sikrer sig en ekstra gang, at de fx har klare regler og procedurer for bestyrelsessamarbejde, direktionsbeføjelser og økonomistyring. Det skal nogle af de initiativer, vi drøfter med STAR og ministeren, hjælpe dem med. Når det er sagt, er det også vigtigt at slå fast, at én sag ikke tegner billedet på en hel branche. Vi har haft a-kasser i mere end 100 år og mig bekendt aldrig set en sag som denne før. Derfor er det også vigtigt ikke at sætte alle mulige initiativer i værk bare for at sætte noget i værk – og dermed lægge rigide krav ned over hele branchen, siger Torben Poulsen og fortsætter:

- Jeg er naturligvis enig i, at a-kasserne skal forvalte medlemmernes penge ordentligt og indenfor formålet. Er der noget, vi som branche kan blive bedre til, drøfter vi gerne det. Vi drøfter også gerne nye initiativer – vel at mærke initiativer der giver god mening og peger positivt fremad.