A-kasser, Coronakrisen, Dagpenge, Ledighed, Medlemsudvikling

Coronakrisen har fået flere til at melde sig i a-kasse

Statistikken over ny-indmeldte a-kassemedlemmer tyder på, at der har været en corona-effekt i første halvår af 2020. Det ser ud som om, at den job-usikkerhed, som coronakrisen har medført, har fået flere til melde sig ind i en a-kasse, forklarer direktør i Danske A-kasser Verner Sand Kirk

Redningskrans

I første halvår af 2020 meldte væsentligt flere personer sig ind i en a-kasse, end det var tilfældet i både første halvår 2019 og første halvår 2018. Det viser et nyt notat fra Danske A-kasser.

Se notatet her
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Det tyder på, at den job-usikkerhed, som coronakrisen har medført, har fået flere til at søge den vejledning og økonomiske sikkerhed, som a-kasserne giver ved ledighed, forklarer direktør i Danske A-kasser Verner Sand Kirk.

”Jeg vil gerne understrege, at medlemmerne ikke er væltet ind i a-kasserne, men tallene er markante nok til at jeg vil sige, at der har været en corona-effekt på medlemstilgangen til a-kasserne. Selv om du skal have været medlem i et år, inden du kan få dagpenge, så tror jeg, at situationen på arbejdsmarkedet her under krisen - med hjemsendelser og stigende ledighed – har fået usikkerheden til at sprede sig og mindet mange om, at det er en rigtig god ide at være medlem af en a-kasse,” siger Verner Sand Kirk.

Antallet af nyindmeldte medlemmer var i første halvdel af 2018 i alt 58.395, mens det i første halvdel af 2019 var 53.865. Til sammenligning er tallet her i første halvår 2020 helt oppe på 65.277.