Samarbejde

AK-Samvirke bringer a-kasser og jobcentre sammen

Næsten 1.000 medarbejdere fra jobcentre og a-kasser har i efteråret været på en ny type kursus i AK-Samvirke. Formålet er at skabe en fællesindsats omkring akutpakken og en bedre indsats overfor ledige, som er ved at miste dagpengeretten.

Temadag i AK Samvirke

AK-Samvirke har i efteråret stået i spidsen for en omfattende undervisningsturné, hvor formålet har været at skabe samhørighed mellem AK-Samvirkes samarbejdspartnere omkring akutpakken, og hvordan der i fællesskab bedst muligt gives en håndsrækning til dagpengetruede ledige.

Konkret er der blevet afholdt 33 temadage, og 676 jobcentermedarbejdere og 288 a-kassemedarbejdere har indtil videre deltaget. Det er første gang, at AK-Samvirke med disse typer kurser skaber et nyt fællesskab, hvor jobcentre, a-kasser og fagforeninger styrker samarbejdet.

Jeg har i høj grad oplevet en form for fællesskabserkendelse for behovet af denne indsats, som vi skaber på de her kurser
Ebbe Sommer Hansen, AK-Samvirke

 

Et anderkendt behov for samarbejde

Chefkonsulent Ebbe Sommer Hansen er både er underviser og en bærende drivkraft bag undervisningsindsatsen. Han fortæller blandt andet, at undervisningen består af to slags kurser:

”For det første har vi undervisning i a-kasseregler for medarbejdere i jobcentrene,” siger Ebbe Sommer Hansen og fortsætter:

“Derudover har vi fællesarrangementer for ansatte i a-kasser og jobcentre, hvor vi drøfter og gennemgår muligheder for gensidig hjælp i forbindelse med akutpakken og særlig uddannelsesordninger."

Stort engagement

Ifølge Ebbe Sommer Hansen er der stort engagement og interesse for, at få indsatsen til at lykkes:

“Jeg har i høj grad oplevet en form for fællesskabserkendelse for behovet af denne indsats, som vi skaber på de her kurser,” siger han og understreger:

“Nøglebegreberne for formålet med kursusturneen er samarbejde, indsigt og gensidig respekt.”

Særlig indsats med AK-Samvirkes samarbejdspartnere

AK-Samvirke udbyder normalt kurser og uddannelse til a-kasser, men nu er det muligt for AK-Samvirkes øvrige samarbejdspartnere, at deltage på de nye kurser.

“Det er især de medarbejdere fra jobcentrene, som har samtaler med de ledige, virksomhedskonsulenter og sygedagpenge medarbejdere, som deltager på kurserne,” fortæller Ebbe Sommer Hansen og uddyber:

”Resten af deltagerne er fra a-kasser, fagforeninger og virksomheder.”

AK-Samvirke holder yderligere to kurser i januar 2013.