Efterlønsudbetalinger

Ældre fortsætter i efterlønsordningen

Pr. 1. maj har a-kasserne udbetalt 11,2 mia. kr. til efterlønsberettigede medlemmer, som vil træde ud af efterlønsordningen. Det viser en ny analyse fra AK-Samvirke. Indtil videre ser det ud som, at de ældre aldersgrupper vælger at blive i ordningen.

A-kasserne har indtil videre udbetalt ca. 11,2 mia. kr. til de medlemmer, som ikke vil fortsætte i efterlønsordningen. AK-Samvirkes foreløbige analyse viser hvor mange som har hævet deres efterlønsbidrag i den første måned efter det blev muligt den 2. april.

Analysen er lavet på baggrund af tal fra 26 a-kasser. De 11,2 mia. kr. er blevet udbetalt til ca. 240.000 medlemmer. I gennemsnit har medlemmerne fået 46.600 kr. udbetalt.

Ældre medlemmer bliver i efterlønsordningen

Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke, glæder sig over, at der indtil videre kun er en lille andel af de 50-59-årige, som vælger at hæve deres efterlønsbidrag og dermed udtræde af efterlønsordningen:

”Indtil videre forsætter langt størstedelen af medlemmerne i den ældre del af skalaen i efterlønsordningen – faktisk har hele 92 procent pr. 1. maj valgt at lade pengene stå,” siger Verner Sand Kirk som understreger, at det for langt størstedelen af de 50-59-årige, også er det eneste rigtige at gøre:

”Hvis du er oppe i årene er det eneste rigtige også at lade pengene stå. Du bevarer muligheden for at kunne gå på efterløn, og ikke mindst er du stadig berettiget til et seniorjob, hvis du opfylder betingelserne. Det tror jeg, der er mange, som har forstået, og derfor fortsætter de i efterlønsordningen. Jeg er samtidig sikker på, at grunden til at så relativt få i de ældre aldersgrupper har forladt efterlønsordningen, er a-kassernes store arbejde med at klæde medlemmerne på, så de kan tage en fornuftig beslutning.”

Vindue åbent indtil 1. oktober 2012

Det er muligt at hæve efterlønsbidragene skattefrit indtil 1. oktober 2012. Herefter er det stadig muligt at hæve sine bidrag og få sat dem ind på en pensionsopsparing.

Derudover er der pr. 1. maj udbetalt knap 1,5 mia. kr. til personer, som tidligere har meldt sig ud af efterlønsordningen, men som ikke har flyttet deres indestående bidrag over på en pensionsordning.

Michel Klos, Danske A-kasser, Sort/Hvid

Michel Klos

Chefkonsulent
20180553
Emne