Efterlønsudbetalinger

A-kasserne har udbetalt 21 mia. kr.

Den 1. oktober er sidste dag, hvor man kan ansøge a-kasserne om at få sine efterlønsbidrag udbetalt skattefrit. Aktuelt har a-kasserne i alt udbetalt ca. 21 mia. kr. til de a-kassemedlemmer, som ikke vil være med i efterlønsordningen længere.

Krukke der står efterløn på

21 mia. kr. Så mange mia. kr. har a-kasserne pr. 1. september udbetalt til de medlemmer, der vil have deres efterlønsbidrag udbetalt skattefrit.

Det er også ved at være sidste frist. Den 1. oktober er nemlig sidste dag for, at man kan ansøge a-kasserne om at få sine efterlønsbidrag ud.

Kræver grundlige overvejelser

Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke, maner alligevel til besindighed blandt dem, som endnu ikke har besluttet sig:

”Det er en beslutning, man skal overveje grundigt. På den anden side er der ikke noget forgjort i at blive i ordningen, hvis man ikke kan bestemme sig for, hvad man skal gøre,” mener Verner Sand Kirk og uddyber:

”Du får nemlig forrentet dine penge ganske fint, og hvis du arbejder frem til pensionsalderen, får du næsten 150.000 kr. skattefrit, som en præmie for, at du ikke går på efterløn. Og hvis du senere skulle fortryde, kan du til enhver tid få dine penge sat ind på en pensionsopsparing.”

Jo ældre du er, jo bedre idé er det at blive i efterlønsordningen.
Verner Sand Kirk, AK-Samvirke

 

Over 50 år? Bliv i ordningen!

Verner Sand Kirk understreger, at det som udgangspunkt er en god idé at blive i efterlønsordningen, hvis du er over 50 år:

”Jo ældre du er, jo bedre idé er det at blive i efterlønsordningen. Så hvis du er over 50, vil det som udgangspunkt være en dårlig forretning at melde dig ud nu. Hvis du er mellem 40 og 50 år kræver det grundige overvejelser, og hvis du er under 40, vil det som udgangspunkt kunne betale sig at stoppe i ordningen,” forklarer Verner Sand Kirk.

Knap 400.000 efterlønsberettigede har meldt sig ud

Han understreger dog, at uanset alder, skal man tænke sig godt om, inden man beslutter sig. For aldersgruppen over 50 år, er beslutningen dog lettere at træffe:

”Så skal du som udgangspunkt blive i ordningen, med mindre du akut har brug for pengene. Du mister nemlig muligheden for at få tilbudt et seniorjob, og du får heller ikke den skattefri præmie på op til 150.000 kr. Så ud over at du mister en jobforsikring, hvis du bliver ledig, er det også en dårlig forretning at melde sig ud nu".

I alt har 397.700 efterlønsberettigede a-kassemedlemmer fået deres bidrag udbetalt skattefrit.