Nyhed

A-kasser er klar til at tage mere ansvar

Nu kan a-kasser søge om at komme med i en fireårig forsøgsordning, som giver mere ansvar til a-kasserne. "Vi er helt klar", siger Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser

Kvindelig løber der er klar til sprint


Frem til den 1. marts kan a-kasser søge om at komme med i en fireårig forsøgsordning, som giver mere ansvar til a-kasserne.

Udvælgelseskriterierne, fakta om ansøgningsprocessen samt ansøgningsskema er netop blevet offentliggjort af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Læs mere via linket nederst i artiklen.

I forsøgsperioden, der begynder til sommer, vil udvalgte a-kasser få ansvaret for den lediges kontaktforløb i opsigelsesperioden og i de første tre måneder af ledighedsperioden. En ansvarsplacering, som Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser, kalder helt oplagt:

- I a-kasserne er vi jo tæt på vores medlemmer og de brancher, som de arbejder i. Så derfor er det helt naturligt, at vi er dem, der har ansvaret for at få medlemmerne hurtigt videre i den første tid. Derfor er vi også meget tilfredse med, at a-kasseforsøget blev en del af aftalen om en forenklet beskæftigelsesindsats. Vi synes, det er ren logik, siger Torben Poulsen, og understreger, at a-kasserne er helt klar til at komme videre i processen:

- Vi har jo ventet med stor interesse på at se de nærmere kriterier for ansøgninger mv. Og vi har som branche forberedt os så godt vi overhovedet kunne. Så jeg vil sige, at vi er helt klar til at komme i gang med ansøgningsprocessen. Vores mål er naturligvis at få sat en fed streg under, at ansvaret for de ledige i den første tid ligger både bedst og mest naturligt hos os – til glæde og gavn for de ledige – også efter den fireårige forsøgsperiode.

STAR har oplyst, at udvælgelseskriterierne blandt andet går på a-kassernes indsats i opsigelsesperioden, kapacitet til at afholde samtaler, deres geografiske forankring, hvordan a-kasserne vil sikre, at medlemmerne aktivt søger job, og hvordan a-kasserne vil sikre match mellem virksomheder og ledige.
Læs mere om forsøget på STAR's hjemmeside