Ny bog

Arbejdsløs? Det er verdens hårdeste job

En ny redskabsbog skal både hjælpe de ledige til at gå styrket gennem tiden uden arbejde og tryne det tabu, der hviler over det at være uden job. Forfatterne håber, at bogen kan gøre en forskel.

Forfatteren Pernille Marott

Hvad stiller du op, når du er blevet fyret, afskediget, en af dem nedskæringerne ramte, eller hvad man nu kalder det, når du ikke længere er på a-holdet, men derimod en af de 160.000 danskere, der gerne vil have et job, men ikke har det?

En ny bog forsøger at give svaret henover syv kapitler, som tager fat på alt lige fra hvordan en fyring influerer på parforholdet til hvordan du styrker dit sociale og faglige netværk.

Arbejdsløshed er et kæmpe tabu

Forfatterne ved, hvad de taler om. Viktor Harder og Pernille Marott har nemlig selv været ledige og på egen krop mærket, hvad det betyder at blive fyret, pludselig få revet dagligdagen væk under fødderne og bagefter følt, hvor tabuiseret det er ikke at have et arbejde.

Jeg håber inderligt, at bogen kan være med til at ændre synet på arbejdsløshed,så det ikke længere er skamfuldt og et tabu at miste jobbet
Pernille Marott, forfatter

 

Og arbejdsløshed er et kæmpe tabu, fortæller Pernille Marott. En undersøgelse, der blev lavet op til bogens udgivelse, viste blandt andet, at tre ud ti ledige har prøvet at fravælge sociale arrangementer så de f.eks. undgik at blive konfronteret med det klassiske spørgsmål: Nå, hvad laver du så?

Det er succeserne der tæller

”Jeg håber inderligt, at bogen kan være med til at ændre synet på arbejdsløshed,så det ikke længere er skamfuldt og et tabu at miste jobbet. Arbejdsløshed kan ramme hvem som helst, og derfor skal vi lære at tackle det på en god og hensigtsmæssigt måde, så selvværdet og dermed jobmulighederne ikke forsvinder i takt med lønsedlen. Det sker meget let i en tid, hvor arbejdet er en stor del af vores identitet,” siger Pernille Marott og fortsætter:

”Vi lever samtidig iet samfund, hvor det erde arbejdsmæssige succeser, der tæller mest. Derfor er der ikke noget ved at poste på Facebook, at nu er man sørme blevet arbejdsløs – det holder vi for os selv.”

Ikke en terapibog

Arbejdsløs – Verdens hårdeste job, som er bogens titel, skal ses som en redskabsbog. Fordelt ud på syv kapitler får læseren redskaber, personlige beretninger fra andre ledige og gode råd, der til sammen kan være med til at få ens hverdag til at hænge sammen og vise vejen tilbage til et job igen.

Pernille Marott har hele tiden holdt sig for øje, at bogen ikke måtte blive en terapibog. Det atmiste arbejdet er ingen sygdom eller lidelse, men derimod nogetder sker hver dag i det samfund, vi lever i, og derfor noget,vi skal lære at håndtere,mener hun:

”Du tænker jo ikke over, at Chris McDonald gør op med et tabu, når han i sine tv-programmer får indbyggerne i en by eller ansatte på virksomhed til at slanke sig.Han gør det ved at kalde tingene for hvad de er, tale højt om dem, og fortælle den enkelte, at vi har nogle handlemuligheder, der kan øge vores livskvaliteten.Vi gør i princippet fuldstændig det samme med vores bog.Vores håb er, at vi kan tryne tabuet og sætte de mange menneskelige ressourcer i spil - uanset hvad vi måtte være uddannet som."

Ind med hverdagsstrukturen

I bogen er et kapitel bl.a. brugt til at give nogle bud på, hvordan man får struktureret en hverdag, hvor de rammer et arbejde gav, pludselig er væk.

Et godt gammeldags skoleskema er derfor et godt redskab, der kan give en ramme for, hvornår man arbejder, og hvornår man har fri.Hvis ikke man husker at holde fri, er man på arbejde altid. Og så bliver det at være arbejdsløs verdens hårdeste job! Bogen opfordrer samtidig til at klappe sig selv på skulderen, når man har overstået dagens jobsøgning, virksomhedsresearch og kaffeaftaler.

Fuld af gode redskaber

Den slags redskaber og forslag erArbejdsløs – Verdens hårdeste jobfuld af og kombineret med en lang række personlige beretninger og ekspertråd – alt sammen fortalt i et let og levende sprog – gør det bogen til en fremragende håndbog for de 160.000 ledige, der hver dag går på arbejde for at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen.

http://verdenshaardestejob.dk/

Emne