Årskonference

Årskonference i beskæftigelsesreformens tegn

Beskæftigelsesreformen og samarbejdet mellem a-kasser og kommuner fyldte meget på AK-Samvirkes årskonference.

Deltagere fra a-kasserne og a-kassernes samarbejdspartnere vpå Konventum i Helsingør

Med en beskæftigelsesreform lige om hjørnet var det helt naturligt, at en stor del af AK-Samvirkes årskonference for a-kasserne blev brugt på den kommende reform.

En af reformens store udfordringer er det meget store antal samtaler med de ledige, som skal afholdes af a-kasser og jobcentre i fællesskab.

Logistisk udfordring

Derfor brugte a-kasserne blandt andet noget af tiden på, at drøfte den logistiske udfordring, der ligger i at afholde i omegnen af 250.000 fællessamtaler årligt – og samtidig fastholde et højt kvalitets- og indholdsniveau.

Torben Poulsen, formand for AK-Samvirke, understregede, at han håber, der sammen med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og KL bliver fundet en god løsning på koordinationen af de mange samtaler:

”På den ene side handler det om, at vi finder en løsning for fællessamtalerne, der lader sig gøre i praksis. For det andet handler det om at sikre, at der er tilstrækkelig kvalitet og sammenhæng i de mange flere samtaler, vi og vores medlemmer skal afholde sammen med jobcentrene,” sagde Torben Poulsen blandt andet.

KL: Vi har brug for hinanden

Lennart Damsbo-Andersen (S) og Pia Olsen Dyhr, formand for SF, redegjorde i deres oplæg om synet på beskæftigelsesreformen men også på dagpengereformen. Herefter fortalte Niels Arendt Nielsen, kontorchef i KL, at beskæftigelsesreformen også fylder meget hos kommunerne:

”KL er meget optaget af at få beskæftigelsesreformen til at fungere. A-kasserne og kommunerne har brug for hinanden i den her reform,” sagde Niels Arendt Nielsen blandt andet med henvisning til de mange fællessamtaler, der skal afholdes.

STAR: A-kasserne er på banen

Også Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering fokuserede på beskæftigelsesreformen. Direktør Morten Binder, pointerede, at et godt samarbejde er alfa og omega, hvis reformen skal blive en succes:

”A-kasserne er allerede på banen, og der skal de også være. Men reformen bliver altså kun en succes hvis samarbejdet mellem kommunerne og a-kasserne fungerer. Borgeren kommer i praksis kun i centrum, hvis vi arbejder uhyggelig godt sammen.”

Deltagerne mødte også bl.a. Underdirektør Steen Nielsen fra DI, der gav organisationens syn på dels dagpengereformen og akutjobindsatsen, og Professor Jan Damsgaard fra CBS, der i et inspirerende oplæg fortalte om de muligheder, der ligger i mobile, digitale løsninger, som f.eks. MobilePay.