Beskæftigelsesreform

Vigtigt med fleksibilitet i fællessamtaler

Det fremsatte lovforslag til beskæftigelsesreformen lægger op til fleksibilitet i fællessamtalen mellem ledige, a-kasser og jobcentret. Vigtigt for a-kassernes medlemmer, mener AK-Samvirke.

Christiansborg

Beskæftigelsesministeren har i dag fremsat lovforslagene, som skal udmønte beskæftigelsesreformen.

Det er efter AK-Samvirkes opfattelse fornuftigt, at a-kassen kun skal deltage i den første fællessamtale med jobcentret, hvis der er et behov, så det også giver mening for det ledige medlem.

Sammenhæng og mening i samtalerne

Den fleksibilitet giver a-kasserne mulighed for at kunne tilrettelægge indsatsen, så de rette ledige får den rigtige hjælp, vejledning og de rette aktiviteter og tilbud. Ligeledes er det fornuftigt, at første fællessamtale indfases gradvist:

”For a-kasserne handler det om, at medlemmerne oplever et sammenhængende og meningsfuldt forløb, når de skal mødes med jobcentret og a-kassen. Det er vigtigt, at det hele ikke går op i logistik, og at samtalen ikke bliver holdt for samtalens og systemets skyld, men derimod for den lediges skyld,” siger Torben Poulsen, formand for AK-Samvirke, og fortsætter:

”Derfor er det fornuftigt, at ministeren nu lægger op til øget fleksibilitet og at første fællessamtale indfases gradvist. Det giver både jobcentre og a-kasser den fornødne tid til at samarbejde om at tilrettelægge forløbet bedst muligt, så den enkelte ledige oplever samtalerne som meningsfulde, og som en hjælp til at komme tilbage i job igen.”

Ledige kan fortsat bruge a-kassen som digital indgang

Af lovforslaget fremgår det desuden, at medlemmerne kan bruge a-kassernes egne digitale løsninger, når de skal booke samtaler eller skal udfylde deres joblog. Det glæder Torben Poulsen:

”De fleste a-kasser har jo selv udviklet digitale løsninger, som er tilpasset medlemmernes behov og ønsker. Derfor er jeg glad for, at lovforslaget tager højde for den forskellighed a-kasserne og deres medlemmer har.”