Jobformidling

Jobkonsulent hos SL-A: Nogle gange får jeg hurtigt en hel klar kandidat i tankerne

Jobkonsulent Mehendi Deol fra Socialpædagogernes A-kasse bruger både mini-jobmesser, møder for nyledige og speeddating til at matche medlemmer og arbejdsgivere. Derudover laver hun også helt konkret ’én til én-jobmatch’ ud fra konkrete jobordrer fra arbejdsgiverne. I sådan et vellykket jobmatch fandt leder Torben Corydon og socialpædagog Rolf Brodersen hinanden

Mehendi Deol fra SL-A.

Mehendi Deol er jobkonsulent og står for a-kassens jobformidling i Sydjylland. I alt dækker 11 jobkonsulenter hele landet og derudover har SL-A én virksomhedskonsulent, som arbejder på tværs. Foto: SL-A.

To gange inden for kort tid stod Torben Corydon og manglede en medarbejder akut. Torben Corydon er leder af Det lille opholdssted Egholt i Lunderskov i Sydjylland.

I de her to situationer, ville jeg helst undgå at skulle bruge så lang tid på at få nye ind i huset. Og så blev det altså a-kassen, jeg ringede til.
Torben Corydon

Opholdsstedet for unge, der er anbragt uden for hjemmet, har kun 11 medarbejdere til at dække hele døgnet hele året, så det er sårbart, når medarbejderstaben ikke er fuldtallig.

”Jeg stod af forskellige årsager med en akut mangel på en medarbejder af to omgange. Normalt tager det lang tid at få en ny ansat med ansættelsesprocedurer og samtaler – og så skal vedkommende sige op, hvorefter der går en måned, før de kan starte. Det er man jo normalt nødt til at tage med, men i de her to situationer, ville jeg helst undgå at skulle bruge så lang tid på at få nye ind i huset. Og så blev det altså a-kassen, jeg ringede til,” forklarer Torben Corydon, der fik ideen, fordi han tidligere med succes havde brugt a-kassen til at skaffe vikarer.

Da Torben Corydon ringede til SL’s A-kasse, var det Mehendi Deol, der svarede og tog imod hans jobordrer. Mehendi Deol er jobkonsulent og står for a-kassens jobformidling i Sydjylland. I alt dækker 11 jobkonsulenter hele landet og derudover har SL-A én virksomhedskonsulent, som arbejder på tværs. 

Den første gang Torben ringede til mig, og vi havde en snak, så fik jeg meget hurtigt en helt klar kandidat i tankerne. En socialpædagog der var uddannet året før.
Mehendi Deol

Når SL’s jobkonsulenter får arbejdsgiverne i røret, spørger de udførligt ind til, hvilke ønsker arbejdsgiverne har, hvilke krav der er til medarbejderen, og hvordan arbejdspladsen er skruet sammen i forhold til arbejdstider, geografisk beliggenhed, indhold i jobbet mv.

”Den første gang Torben ringede til mig, og vi havde en snak, så fik jeg meget hurtigt en helt klar kandidat i tankerne. En socialpædagog der var uddannet året før. Ham ringede jeg straks til, og han var heldigvis meget interesseret og tog selv fat i Torben med det samme. Han blev ansat på Egholt og er der stadig, så alt gik godt,” siger Mehendi Deol og forklarer, at det netop er sådan nogle gange, at et enkelt ledigt medlem står helt tydeligt for hende, når hun har hørt på, hvad arbejdsgiveren leder efter.

Har også lov til at være heldig

Andre gange må Mehendi Deol ty til en udsøgning på CV’er i Fagjob, eller hun kan enten kigge på ledige i et særligt geografisk område eller sende en jobordre helt bredt ud til alle ledige medlemmer i hendes område. Og en gang imellem får hun hjælp af heldet, som hun siger:

”Da jeg havde hjulpet Torben med at finde den første medarbejder, så gik der ikke lang tid, før han ringede igen, fordi han manglede endnu en, og han syntes, det var gået så godt første gang. Men der havde jeg ikke lige en kandidat i tankerne, som var den oplagte til jobbet. Men jeg nåede faktisk ikke at lave en udsøgning, for pludselig ringede et medlem til mig, der var stoppet et andet sted, og havde stor interesse i lige præcis den type arbejde, som de laver på Egholt. Og så fik jeg medlemmet til at tage fat i Torben med det samme – og de var også et godt match. Så en gang imellem har man også bare lov til at være heldig,” siger Mehendi Deol.

Forventningsafstemningen er vigtig

Jobkonsulenten bruger en del kræfter på forventningsafstemning – ikke mindst med arbejdsgiverne. For hun kan tydeligt mærke, at ledigheden på SL’s område er meget lav, og at det er arbejdstagers marked.

Hun nævner, at fx bosteder for udviklingshæmmede kan have svært ved at rekruttere arbejdskraft, fordi stederne tit er små og skal have bemanding døgnet rundt – hvilket giver mange skæve arbejdstider. Samtidig ligger bostederne ofte langt ude på landet og kræver derfor kørekort og bil, hvis man skal være ansat, fordi der ikke er offentlig transport derud.

Derfor må jeg tit tage en snak med arbejdsgiveren om, at de ikke skal regne med at få 20 ansøgninger på et jobopslag, og at de heller ikke kan regne med, at jeg altid kan finde en medarbejder til dem. Men jeg gør altid, hvad jeg kan.
Mehendi Deol

”I mange af de job skal du faktisk arbejde hver anden weekend, og hvis du har små børn og ingen pasningsmuligheder, så er du jo hurtigt udelukket i forhold til den type job. Ligesom du er det, hvis du ikke har en bil. Derfor må jeg tit tage en snak med arbejdsgiveren om, at de ikke skal regne med at få 20 ansøgninger på et jobopslag, og at de heller ikke kan regne med, at jeg altid kan finde en medarbejder til dem. Men jeg gør altid, hvad jeg kan – og jeg giver også ideer til, hvordan arbejdsgiveren konkret kan skrue ned for nogle af kravene i jobopslaget,” siger Mehendi Deol, der også laver forventningsafstemning med medlemmerne.

”Hvis jeg sidder med et ledigt medlem, der ikke lige kan finde drømmestillingen, så gør jeg meget ud af at få dem sporet ind på et andet arbejde. Jeg siger blandt andet til dem, at det altid er godt at få noget erfaring med sig. Det kan nemlig blive springbrættet til, at de kan omsætte erfaring og kvalifikationer til drømmejobbet”.

Jobmesser og speeddating

Mehendi Deol forklarer, at hun og kollegaerne gør rigtig meget for at arbejdsgivere og ledige medlemmer finder hinanden. Ud over den konkrete behandling af jobordrer fra arbejdsgivere, så inviterer a-kassen også arbejdsgiverne ind, når den holder møder for nyledige i grupper.

”Så kan arbejdsgiverne komme og præsentere en konkret jobåbning, de har. Vi holder også mini-jobmesser en gang imellem, hvor vi inviterer syv-otte arbejdsgivere, der kan komme og præsentere sig selv, og så kan der være speeddating mellem ledige og arbejdsgivere bagefter”.

Vil bruge a-kassen igen

Torben Corydon er meget tilfreds med den hjælp, han ad flere omgange har fået fra a-kassen, og han er ikke i tvivl om, at han vil kontakte Mehendi igen, når han skal rekruttere.

”Især hvis det skal gå hurtigt, men jeg kan nok også finde på at bruge a-kassen ved en rekruttering med et mere traditionelt opslag. Eller fx bede a-kassen om at gøre medlemmerne opmærksomme på vores opslag. Men ellers vil jeg sige, at det, der var rigtig godt ved hjælpen, var, at det gik så stærkt, og at Mehendi havde så god en feeling med, hvilken type medarbejder vi skulle bruge. For får man den forkerte på vores område, så er det næsten værre end ikke at få nogen,” forklarer Torben Corydon. 

Det job passer lige til mig

Medarbejderen som blev rekrutteret til Egholt i anden omgang var socialpædagog Rolf Brodersen.

Jeg vil jo helst arbejde og slippe for alt det med at skrive ansøgninger og være i systemet. Så det var rigtig godt for mig, at Mehendi bare med det samme foreslog mig at ringe til Torben. Og hun havde helt ret i, at vi var et godt match.
Rolf Brodersen

Han er meget tilfreds med den hurtige indsats fra a-kassens side, som betød, at han nærmest var på vej i et nyt job, da han første gang ringede til Mehendi Deol for at fortælle, at han havde været nødt til at stoppe i et andet job.

”Jeg kunne egentlig rigtig godt lide det andet job også, men der var nogle årsager til, at jeg var nødt til at stoppe. Men jeg vil jo helst arbejde og slippe for alt det med at skrive ansøgninger og være i systemet. Så det var rigtig godt for mig, at Mehendi bare med det samme foreslog mig at ringe til Torben. Og hun havde helt ret i, at vi var et godt match. Allerede da jeg talte med Torben i telefonen, kunne jeg høre, at vi havde nogenlunde den samme opfattelse af, hvordan tingene skal være. Så kom jeg til samtale, og så startede jeg i jobbet en uge efter,” forklarer Rolf Brodersen, der har været ansat på Egholt siden december sidste år. 

”Det job passer lige til mig, så det kunne ikke være bedre,” slutter han.
 

 

 

Jobformidling og virksomhedsservice

A-kasserne er gode til jobformidling og virksomhedsservice. Det har Danske A-kasser sat fokus på i en række artikler, som du kan finde her.