Årskonference

En branche, der brænder for medlemmerne

Efter to dages årskonference med kollegaerne i Danske A-kasser er Eva Obdrup en meget glad formand for branchefællesskabet. ’Jeg oplevede en branche, der på alle områder brænder for at finde de bedste løsninger for at hjælpe medlemmerne i job. Det er altså noget, der giver godt humør,’ siger hun

Eva Obdrup på DAKs årskonference 2024

Over to dage har de 21 a-kasser i branchefællesskabet Danske A-kasser været samlet for at høre oplæg om og debattere brugen af kunstig intelligens i branchen samt fremtidens beskæftigelsesindsats. Umiddelbart to meget forskellige emner og alligevel to sider af samme sag, siger Eva Obdrup, der er formand for Danske A-kasser.

”Jeg vil sige, at hovedtemaet for hele konferencen var fremtiden, og at a-kasserne - både i oplæggene og i de forskellige drøftelser - konstant havde fokus på, hvordan vores medlemmer hjælpes bedst i fremtiden. Både da vi drøftede brugen af og potentialerne ved AI, og da temaet var beskæftigelsesindsatsen, der jo står over for at skulle reformeres,” siger Eva Obdrup og forklarer, hvorfor hun er en glad formand efter de to dages årskonference:

”Jeg oplevede gennem hele konferencen en branche, der på alle områder brænder for at finde de bedste løsninger for at hjælpe medlemmerne i job. Der er simpelthen hele tiden et drive hos a-kasserne, der handler om, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for medlemmerne. Det er altså noget, der giver godt humør,” siger Eva Obdrup.

Vi beriger hinanden

Hun peger på, at deltagerne i forbindelse med temaet kunstig intelligens havde deres fokus på, hvordan det kan være med til at understøtte, at medlemmerne kommer hurtigt og godt i beskæftigelse igen. 

”Vi fik jo blandt andet nogle eksempler på, hvordan a-kasserne arbejder med kunstig intelligens i forhold til at hjælpe medlemmerne med at søge job og få øje på de jobåbninger, der er relateret til de cv’er og de kvalifikationer, som de ledige har. Det er meget brugbart, at vi på den måde kan berige hinanden med, hvordan den nye teknologi kan understøtte arbejdsmarkedet ved at hjælpe vores medlemmer i de rette job”. 

Klar til mere ansvar  

Eva Obdrup fremhæver en direkte sammenhæng til konferencens andet tema, som var fremtidens beskæftigelsesindsats. Et tema som blandt andet blev drøftet livlivligt i en paneldebat med fem beskæftigelsesordførere. Paneldebatten fandt sted lige efter repræsentanter fra tre a-kasser havde holdt oplæg om deres erfaringer med at have ansvaret for egne medlemmer i de første tre måneder af ledighedsperioden. Et ansvar som a-kasserne har haft siden årsskiftet.

”Og et ansvar som jo også handler om at få vores medlemmer hurtigt og godt i beskæftigelse igen. Heldigvis viste oplæggene, at det går rigtig godt med det nye kontaktforløb, og at vores medlemmer responderer godt på den måde, vi møder dem på. Efter vores sidste årskonference konkluderede jeg, at branchen stod stærkt og var mere end klar til det større ansvar – i år kan jeg så sige, at min konklusion var rigtig. Vi var klar og har løftet opgaven på bedste vis,” siger Eva Obdrup og fortsætter:

”Derfor er vores melding til politikerne også, at vi er klar til et yderligere ansvar, som der er lagt op til fra regeringens side og som derfor er en del af det opdrag, som Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats arbejder ud fra. Heldigvis hørte jeg også politikerne give udtryk for, at a-kasserne har en vigtig rolle at spille”.

Årskonferencen 2024

Danske A-kasser afholdt den 2. og 3. maj årskonference for de øverste ledelser i brancheorganisationens 21 medlems-a-kasser.

Læs også To dage med fokus på AI og fremtidens beskæftigelsesindsats