Velkommen til Ane Halsboe-Jørgensen

DAK til ny minister: Vi ser frem til endnu større ansvar

Danske A-kasser har med blomster og brev netop ønsket Ane Halsboe-Jørgensen tillykke med udnævnelsen til ny beskæftigelsesminister. Brancheorganisationen benytter samtidig lejligheden til at understrege over for ministeren, at a-kasserne ser frem til at få en endnu større rolle i forhold til indsatsen for de ledige

Ane Halsboe-Jørgensen

Af det nye regeringsgrundlag, ’Ansvar for Danmark’, fremgår det, at a-kasserne skal spille en større rolle i indsatsen for dem, der kun i korte perioder står uden arbejde, mens den øvrige beskæftigelsesindsats i højere grad skal prioritere de borgere, der har større udfordringer med at finde et job.

De formuleringer er Danske A-kasser, ifølge formand Eva Obdrup, meget tilfreds med. Hvilket hun og DAK-direktør Verner Sand Kirk også har valgt at fokusere på i det brev, som de netop har sendt til Ane Halsboe-Jørgensen i anledning af hendes udnævnelse til beskæftigelsesminister. 

”Vi skriver, at vi ser frem til, at a-kasserne får en endnu større rolle i forhold til beskæftigelsesindsatsen – og et endnu større ansvar for, at de ledige kommer tilbage i arbejde. Lige som vi nævner, at vi ser frem til at blive en del af de drøftelser, der kommer om udmøntningen af regeringsgrundlaget. For det er naturligvis vigtigt for a-kasserne, hvordan denne del af ’Ansvar for Danmark’ nærmere udmøntes,” siger Eva Obdrup.

Mindre bureaukrati og mere tillid

I brevet fra Danske A-kasser nævnes også, at brancheorganisationen deler den nye regerings ambition om at tage livtag med bureaukratiet og vise mere tillid til medarbejderne og deres faglighed.

”Udover dagpenge med mere tryghed og et bedre beskæftigelsessystem, så er forenkling af reglerne et emne, der i den grad optager a-kasserne. Derfor er vi meget tilfredse med de ambitioner, som regeringen har vedrørende mindre bureaukrati og mere tillid. Som vi skriver til ministeren, så kan vi sammen komme langt – også med at forenkle dagpengereglerne og de rammer, der er lagt for a-kassernes arbejde, så tiden kan bruges på det, der er vigtigst for os alle. Nemlig at få de ledige tilbage i arbejde,” siger Eva Obdrup.

Brevet fra DAK afrundes med, at brancheorganisationen håber på et snarligt møde med den nye minister, så der kan tages hul på de første drøftelser af de emner, der optager a-kasserne; herunder at høre, hvordan ministeren ser på a-kasserne og deres fremtidige rolle. 

Læs mere her om Danske A-kassers ønsker til den nye minister 

 

Foto af Eva Obdrup - s/h

Eva Obdrup

Formand for Danske A-kasser
88 920 700