Ikke meget jul for en krone

Årets ’julegave’ fra DAK: En enkelt krone

Til næste år får de ledige kun knap en krone mere i dagpenge om dagen - før skat. Og som vi siger i Danske A-kasser, så får man ikke meget jul for en krone. For at anskueliggøre dette har politikerne og alle de andre, som vi er på julekort med, fået netop en enkelt krone med i kuverten i år. Så kan de selv tjekke, hvor langt den rækker i julehandlen

Julekort 2021

I denne søde juletid kan alle 200 modtagere af Danske A-kassers julekort undersøge, hvor mange gaver, juleænder og brunkager, man kan få for en krone her i 2021. For i kuverten med kortet har vi også lagt en enkelt, lille krone.

Billede af hænder der holder en gave

Dagpengemodtagere får før skat ikke engang en krone mere om dagen næste år. I en tid hvor priserne på næsten alt stiger voldsomt, må det betegnes som en sølle julegave. Her kan du læse, hvorfor dagpengene stiger med så lidt næste år. Og du kan læse hvad Danske A-kasser mener der bør gøres ved dagpengene


I vores julehilsen minder vi også om, at man heller ikke i 1974 fik meget for en krone. For hvem husker ikke julekalenderen fra det år – Jullerup Færgeby – hvor det blev slået fast, at man fx kun kunne få fire strømper uden fod, en tomat så rød som blod og en gammel gulerod… for netop en krone?

Her – næsten 50 år efter – kan man få endnu mindre for pengene. Og derfor mener Danske A-kasser, at det er en meget sølle julegave til de ledige, at de næste år ikke engang får en krone mere om dagen i dagpenge – før skat.

Derfor arbejder vi stadig på at få forbedret dagpengene – for alle ledige! Det skriver vi også lidt om i julekortet.

Og så ønsker vi naturligvis jer alle sammen en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

En-kroner til julekort vaskes
Bare rolig: DAK giver kun rene og corona-frie enkroner...
En-kroner til julekort tørres
... som har været til 'fransk vask og strygning' i ordenes oprindelige betydning = overdrevent omhyggelig behandling.