Dagpengereform

Lovudkast med oplagt forbedringspotentiale

Loven, der skal omsætte efterårets dagpengeforlig til praktisk virkelighed, er på vej mod Folketingets behandling. Som del af processen har AK-Samvirke afgivet høringssvar.

Folketingssalen

AK-Samvirke er overordnet enige i målsætningerne med Dagpengereformen; at give ledige bedre mulighed for småjobs, at skabe et mindre indvinkletdagpengesystem og at færre skal falde ud af dagpengesystemet.

Men det konkrete indhold og udmøntningen af reformen lever desværre ikke fuldt op til de gode intentioner. En del elementer i lovforslaget trækker i den rigtige retning, men flere elementer - især a’conto månedsmodellen og den valgte model for supplerende dagpenge - trækker imidlertid modsat.

Samlet set bliver vilkårene og mulighederne for at tage småjob, vikariater m.v. dårligere, og udkastet vil betyde et endnu mere indviklet og svært administrerbart system end i dag.

Med dagpengereformen vendes mange af dagpengesystemets logikker på hovedet. Det har betydet, at AK-Samvirkes høringssvar er omfangsrigt i såvel længde som detaljeringsgrad. Der venter et spændende lovarbejde forude. AK-Samvirke glæder sig til at bidrage hertil, og det er AK-Samvirkes forhåbning, at høringsforslagets forslag til forbedringer vil blive hørt.

Dokumenter