Nytårshilsen

Danske A-kasser ønsker alle en god jul og et godt nytår

Formanden for Danske A-kasser, Torben Poulsen, ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere en rigtig god jul og et godt nytår. ”Det år, vi siger farvel til, har heldigvis budt på flere lyspunkter”, fremhæver formanden

Fyrværkeri

2019 går på hæld, og det har været endnu et travlt år for Danske A-kasser. DAK-formand Torben Poulsen vil gerne fremhæve to lyspunkter fra året, der gik. Først og fremmest peger han på afskaffelsen af opholdskravet, som blev en del af finansloven for næste år. Det betyder, at det udskældte opholdskrav pr 1. februar 2020 er historie.

”Jeg kan kun sige, at fornuften sejrede til sidst. Den hurtige afskaffelse er det eneste rigtige. Vi stod med medlemmer, der ikke vidste om de var købt eller solgt, og om de skulle melde sig ud af a-kassen eller ej, fordi der var usikkerhed om hvornår afskaffelsen ville komme. Det har været en meget svær og usikker situation for mange medlemmer. Så det er en rigtig god julegave, vi har fået – en julegave som vi selv har knoklet for igennem halvandet år", siger Torben Poulsen.

Det andet lyspunkt, han vil fremhæve, er den positive udmelding, der i starten af året kom fra Finansministeriet, der langt om længe har erkendt, at dagpengesystemet er en gedigen overskudsforretning for statskassen.

”Med ministeriets nye regnemetode skal vi op på en ledighed på 6,2 procent, før statskassen begynder at betale til dagpengesystemet. Den ’nyhed’ skal vi minde alle om, når vi tager debatten om udhulingen af dagpengene. En debat som allerede er godt i gang – bl.a. hjulpet på vej af den store vækst i ekstra lønforsikringer,” siger Torben Poulsen, og understreger, at Danske A-kasser i 2020 vil fortsætte med at arbejde for en styrkelse af dagpengesystemet.

”Senest har jeg på vegne af Danske A-kasser sendt et brev til beskæftigelsesministeren om behovet for denne styrkelse. Det er langt fra det sidste, som ministeren har hørt fra os i den sag, og heldigvis har hans udmelding jo været, at han også er optaget af, at dagpengesystemet skal være en attraktiv forsikringsordning på det danske arbejdsmarked”.

2020 bliver også året, hvor a-kasseforsøget skydes i gang. Torben Poulsender ser store muligheder i forsøget, der giver a-kasserne mere ansvar i den første del af medlemmernes ledighedsperiode.

”Ni a-kasser er helt klar til at vise, at vi kan løfte det ekstra ansvar, der følger med forsøget, og at vi er de bedste til at hjælpe vores medlemmer. Vores styrker er blandt andet, at vi kender både vores medlemmer og brancher rigtig godt. Dette nære kendskab er jo en del af a-kassernes DNA. Så jeg er helt sikker på, at forsøget går godt og kan være med til at styrke vores branche og hele systemet,” siger Torben Poulsen.