DAK i pressen

Tal-magi? Én dags arbejde, så er du beskæftiget

Mere end hver femte, som er faldet ud af dagpengesystemet, er - heldigvis - kommet i job igen. Sådan lyder det officielle tal, som politikere og meningsdannere bruger til at bestemme situationens alvor. Men myndighedernes egne tal bidrager til et skønmaleri af situationen for over 8.000 af de 41.000 personer, som har opbrugt retten til dagpenge fra januar 2013 til maj 2014. Det mener A-Kassernes Samvirke. Det kræver nemlig kun én times lønnet beskæftigelse, før man bliver registreret som om, man er i job.

"Det betyder jo, at der er en ukendt andel, som kun har deltidsjob eller måske bare har haft en weekendvagt som afløser. Det ved vi ikke en dyt om. Problemet er, at det i dele af den offentlige debat bliver opfattet, som om de nu er på den grønne gren," siger direktør Verner Sand Kirk.

"Det passer ikke, at det kun er 5.000, som har et problem. Den noget større gruppe, som italesættes som om, de nu er kommet i arbejde, dækker over alt muligt, hvoraf en del næppe er en varig tilknytning til arbejdsmarkedet," siger Verner Sand Kirk fra A-Kassernes Samvirke.

Medie
Avisen.dk m.fl.