DAK i pressen

»Det har vi aldrig sagt«: A-kassechef afviser at have løjet om dagpengetal

»Vi har ikke sagt andet, end at der aktuelt står knap 5.000 mennesker helt uden forsørgelse. Vi har aldrig hævdet, at 40.000 er uden forsørgelsesgrundlag«. Det siger Verner Sand Kirk, direktør i AK Samvirke, a-kassernes brancheorganisation.

Den nye radikale næstformand, Sofie Carsten Nielsen, beskylder SF og Enhedslisten for at skævvride debatten om dagpenge og lyve om tallene.

»Når nogle taler om, at 40.000 falder ud af dagpengesystem og står uden grundlag, er det decideret forkert. Det er løgn«, siger hun i et interview i Berlingske. Det har vi aldrig sagt. Derimod var forventningerne, at kun 2.000-4.000 ville miste dagpengeretten, siger Verner Sand Kirk.

»Dybest set handler det ikke om situationen i dag, hvor relativt mange dog får noget på grund af de midlertidige ydelser, men om hvad situationen vil være i 2015. Og der vil alle de mennesker på midlertidige ydelser miste den, medmindre de kommer i arbejde inden«, siger Verner Sand Kirk.

»Det er en god idé at ændre det nutidige dagpengesystem, fordi systemet er meget bureaukratisk og indviklet. Men hvor stramt dagpengesystemet skal være, er jo ikke noget, embedsmænd kan svare på med en rapport i 2015. Det er et politisk spørgsmål«, siger han.

Medie
Ritzau m.fl.