DAK i pressen

Det giver bonus at tage dagpenge med til udlandet

Mange arbejdsløse benytter retten til at tage tre måneders dagpenge med til et andet europæisk land. Udenlandske medlemmer af danske a-kasser udgør en stadig større andel. Ifølge fællesorganisationen A-kassernes Samvirke er der næppe tale om badeferie.

"Det er de samme regler og samme krav til jobsøgning, som gælder. For det andet ved vi, at rigtig mange får job på den måde. Så det er en fantastisk ordning i forhold til at få folk i arbejde," siger chefudviklingskonsulent Michael Rosenby.

I foråret bølgede den politisk debat om andre EU-borgeres brug af danske velfærdsydelser - som for eksempel børnepenge. Men ifølge Michael Rosenby fra A-Kassernes Samvirke er det ude af proportioner at gøre det til et problem, at flere udlændinge nu tager tre måneders dagpenge med til hjemlandet eller et andet sted i Europa.

"I forhold til hvor mange der arbejder her, kan man ikke tale om et misbrug. Og i øvrigt er det helt legalt og lovligt, så der er slet ikke noget galt i at tage hjem til Polen eller Rumænien og søge arbejde, hvis man har optjent retten til dagpenge," siger han.

Han minder om, at retten til dagpenge kræver medlemskab af en a-kasse, hvor man enten skal betale kontingent i mindst et år - eller kunne dokumentere, at man har indbetalt til en arbejdsløshedskasse i hjemlandet.

Medie
Avisen.dk m.fl.