DAK i pressen

»Dagpengereform er en tabersag«

Står det til et flertal af danskerne, skal det være markant nemmere at genoptjene retten til dagpenge. I en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten svarer et flertal på 61,9 pct. , at de går ind for ændrede dagpengeregler, så der kun skal 26 ugers arbejde i stedet for 52 uger til at genoptjene retten til dagpenge.

»De tal viser meget tydeligt, hvor meget en tabersag dagpengereformen er blevet, « siger valgforsker fra Københavns Universitet Kasper Møller Hansen om de dagpengeregler, som den tidligere VK-regering med støtte fra De Radikale og Dansk Folkeparti vedtog i 2010.

Direktør i A-kassernes Samvirke, Verner Sand Kirk, er en kendt forkæmper for en halvering af genoptjeningskravet. Det glæder ham, at hvad der indtil for få år siden var ukendte regler for de fleste, nu er blevet et folkekrav.

»For tre år siden vidste ingen, hvad genoptjeningsretten var. Det vidste politikerne heller ikke. Men hvis du har passet et 10 måneder langt barselsvikariat, har du vist, at du både kan og vil arbejde. Målingen er et udtryk for, hvad folk mener er ret og rimelighed,« siger han.

En dagpengekommission skal ved årsskiftet 2015-16 udkomme med anbefalinger til et nyt dagpengesystem. Verner Sand Kirk opfordrer regeringen til selv at melde ud, hvilken overordnet ramme de mener dagpengesystemet skal have - i stedet for at afvente kommissionen.

Medie
Jyllands-Posten