DAK i pressen

AK-Samvirke: Forlæng arbejdsmarkedsydelsen

Ca. 16.000 ledige vil miste den midlertidige arbejdsmarkedsydelse inden udgangen af 2015, vurderer AK-Samvirke.16.000 ledige på arbejdsmarkedsydelse risikerer at miste den i løbet af 2015, viser en opgørelse fra a-kasserne og AK-Samvirke. Ydelsen blev indført for at sikre ledige, der falder ud af dagpengesystemet. - Uanset hvordan man vender og drejer tallene, kommer man ikke uden om, at mange tusinde vil miste arbejdsmarkedsydelsen og stå helt uden indtægt, siger AK-Samvirkes formand, Torben Poulsen.

Han siger, at de 16.000, der nu får arbejdsmarkedsydelsen vil have opbrugt retten til den inden udgangen af 2015, hvis de ikke får job, kommer i uddannelse eller går på efterløn. Dertil kommer de ledige, der til og med marts 2015 mister dagpengeretten og kommer på arbejdsmarkedsydelsen. De vil også miste retten til den inden inden nytår 2015.

Torben Poulsen understreger dog, at en del af finder job eller får en anden ydelse, men mange risikerer at stå helt uden indtægt. Han mener, at regeringen bør forlænge arbejdsmarkedsydelsen frem til et nyt dagpengesystem er trådt i kraft. - En dagpengekommission, der først kommer med forslag i slutningen af 2015 redder ikke situationen her og nu, siger formanden for AK-Samvirke.

Medie
DR