DAK i pressen

A-kasser kalder reformkritik for utidig

Regeringens jobreform er kommet under massiv beskydning fra Dansk Arbejdsgiverforening, der kalder reformen for en »vækstdræber«. Hos AK Samvirke, a-kassernes interesseorganisation, er formand Torben Poulsen »forbløffet« over kritikken, som han kalder for »utidig«.

»Jeg kan simpelthen ikke forstå, at den kritik kommer nu, og jeg synes, den er skudt helt forbi. Reformen tager netop hul på det problem, at virksomheder står og mangler endnu flere med de rigtige kvalifikationer. Både på den korte og den lange bane er der mangel på hænder med de rigtige kvalifikationer, og det er det, reformen rammer så godt. Jeg synes, kritikken er utidig,« siger Torben Poulsen.

Han deler ikke frygten for, at virksomheder vil stå i en situation, hvor de mangler arbejdskraft, mens de ledige sidder på skolebænken. »Der er ikke tale om selvvalgt uddannelse men om velvalgt. Hvis vi eksempelvis har en ledig svejser gående, og der er en virksomhed, der efterlyser en svejser med et certifikat, så kan vi gå ind og skaffe ham det svejsercertifikat i løbet af et par dage. Det er netop målrettet virksomhedernes behov,« siger Torben Poulsen.

Medie
Berlingske Nyhedsbureau m.fl.