DAK i pressen

A-kasser: Jobreform kan ende som et misfoster

Spildte arbejdstimer i bilen på vej til unødvendige treparts-samtaler og bøvl med it-systemer risikerer at spænde ben for de gode intentioner i reformen af beskæftigelsessystemet. Sådan lyder det fra flere af landets a-kasser, efter regeringen sammen med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti for seks uger siden valgte at fratage a-kasserne en tiltænkt rolle som solo-jobformidler inden for de første seks måneders ledighed til fordel for et samspil med kommunernes jobcentre.

Torben Poulsen, der er leder af Dansk Metal - A-kasse og formand for a-kassernes brancheorganisation AK-Samvirke, er glad for, at forligspartierne trods alt har valgt at opstarte ledighedsforløbene hos a-kasserne, ligesom han roser beslutningen om at give faglærte og ufaglærte ret til seks ugers prioriteret jobrettet uddannelse. Men han deler sine kollegers bekymring for, at beskæftigelsesreformen kan ende med unødigt administrativt bøvl, hvis det ender med rigide regler for samtaleforløbene. A-kasserne og jobcentrene bør tages med på råd i arbejdet med at udmønte reformen, lyder det fra Torben Poulsen.

- Hvis ikke man inddrager vores ekspertise, kan jeg godt være bekymret for, om man skabt et stort ineffektivt monster, som kommer til at bruge en pokkers masse timer hos a-kasser og jobcentre til ingens verdens nytte, siger han.

Medie
Avisen.dk m.fl.