DAK i pressen

687 dagpengeofre får ingen ydelse

Mere end halvdelen af de arbejdsløse, som i foråret mistede retten til at modtage dagpenge, er kommet på den såkaldte arbejdsmarkedsydelse, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Omvendt er der en gruppe på 687 eller næsten 10 procent af dem, der mistede retten til dagpenge mellem januar og maj i år, som stod uden hverken lønindkomst eller offentlig ydelse, lige da de havde opbrugt deres dagpengeret. A-kassernes organisation AK-Samvirke ved ikke, hvem der står uden forsørgelse.

»Det kan være ledige, der har valgt at begynde som selvstændige eller bare har undladt at søge om arbejdsmarkedsydelse af en eller anden grund. Men det kan også være ledige, som ikke har været i stand til at genoptjene retten til dagpenge og nu kan se, at de ikke vil være berettigede til arbejdsmarkedsydelse, fordi de har været ledige for længe«, siger direktør Verner Sand Kirk.

AK-samvirke har beregnet, at næsten 10.000 af de godt 40.000 arbejdsløse, som har opbrugt dagpengeretten, i øjeblikket står uden lønindkomst eller nogen form for ydelse. Der kan for eksempel være tale om, at den arbejdsløse umiddelbart kan få arbejdsmarkedsydelse, men efter nogle måneder ikke længere er berettiget til den. Sammentællingen viser, at godt 3.300 af de udfaldne er kommet i arbejde.

»Ideen med kortere dagpengeperiode var, at arbejdsløse skulle tilskyndes til at finde job, men det er ikke imponerende, at blot hver 12. er kommet i job. Den største effekt er, at arbejdsløse er blevet fattigere «, siger Verner Sand Kirk.

Medie
Politiken