DAK i pressen

40.000 danskere har mistet dagpengene: Her er de i dag

Jobbet er røget, dagpengene er opbrugt, og håbet er efterhånden vissengrønt. Mere end 40.000 danskere er faldet ud af dagpengesystemet, og i en tid hvor både finanslovsforhandlingerne og en begyndende valgkamp er sat ind, er de 40.000 blevet genstand for en ophedet politisk debat. Men hvor slemt er det?

SF-formand, Pia Olsen-Dyhr, fastholder, at 40.000 er faldet ud af dagpengesystemet, men BT har gennemgået den nyeste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Den viser, hvad der er sket med de mere end 40.000 personer, der har mistet dagpengene det seneste halvandet år.

Nogle er på kontanthjælp, nogle er i gang med en uddannelse, og hele 21,5 pct er kommet i arbejde. Det er kun 4.800 personer, man reelt ikke ved, hvad lever af i dag.

Alligevel afviser SFs gruppeformand Jonas Dahl, at det er SF, der med A-kassernes Samvirke i ryggen har råbt ’ulven kommer uden grund. - Jeg synes, det er pinagtigt, at regeringens spin-apparat sætter denne taldebat i gang. Der er en lang række mennesker, som er kommet i klemme, fordi de har mistet dagpengene. Nogle af dem er kommet på arbejdsmarkedsydelse, nogle på kontanthjælp og så er der dem, der står helt uden forsørgelse. Men regeringen vælger at sidde på hænderne i stedet for at gøre noget ved problemerne, siger Jonas Dahl.

Medie
BT m.fl.