Ferie-/efterlønssagen

AK-Samvirke: Luk ferie-/efterlønssagen

En sag der handler om politisk anstændighed og sund fornuft. Sådan betegner AK-Samvirke den såkaldte ferie-/efterlønssag i et brev sendt til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. I brevet opfordrer AK-Samvirke til at finde en politisk løsning.

I et brev til Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opfordrer AK-Samvirke nu ministeren til at se på den såkaldte ferie-/efterlønssag med nye øjne og genoverveje daværende beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) beslutning om ikke at yde refusion i de resterende sager – og dermed få lukket sagen.

AK-Samvirke har opgjort, at efterbetalingen løber op i ca. 22 mio. kr. i de sager, som der endnu ikke er ydet refusion for. Tidligere hævdede Inger Støjberg ellers, at det drejede sig om helt op til 170 mio. kr., som der skulle tilbagebetales til a-kasserne. Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke, håber at beskæftigelsesministeren vil tage sagen op til overvejelse igen:

”Vi står med udsigterne til en retsag, som vi gerne ser, kan undgås. Det er helt urimeligt at belaste retssystemet med en lang og dyr retssag om noget, som i bund og grund handler om anstændighed og sund fornuft. Derfor håber jeg på, at ministeren genovervejer beslutningen og vil medvirke til at yde refusion til a-kasserne i de resterende sager.”

Det er AK-Samvirkes holdning, at de penge, som er tilbage den oprindelige særbevilling på 600 mio. kr., skal bruges til at friholde a-kasserne for de økonomiske udgifter på de 22 mio. kr., som siden er blevet påført a-kasserne. Der er berammet domsforhandling ved Østre Landsret den 12. og 13. marts 2012.