Beskæftigelsesreformen

A-kasserne varmer op til 1/7-2016

Rundt om i landet syder a-kasserne af den megen aktivitet, der skal gøre a-kasserne helt kampklar til beskæftigelsesreformens 2. etape.

Kvindelig løber der er klar til sprint

1. juli træder næste etape af Beskæftigelsesreformen i kraft. Dermed rulles den sidste fællessamtale ud - fællessamtalen med medlem og Jobcenter efter ca. 4 ugers ledighed.

Rundt om i landet syder a-kasserne af den megen aktivitet, der skal gøre a-kasserne helt kampklar. Der slås job op, omskoles, lægges planer og aftales logistik. Det er ej heller nogen lille opgave, der venter: Antallet af potentielle samtaler mere end fordobles ifølge STARs beregninger. Men a-kasserne er klar til at løse vores del af opgaven:

- I AK-Samvirkes bestyrelse har vi givet hinanden håndslag på, at a-kasserne er klar til opgaven fra dag ét. Det er helt afgørende, at vi som branche kan levere varen. I min egen a-kasse (Metals red.) er vi klar til at rykke ud, når medlemmerne og kommunerne kalder. Det er min klare oplevelse, at det vil være status første juli bredt set i alle a-kasserne. Det spændende bliver derfor i virkeligheden ikke, om vi er klar. Det spændende bliver om kommunerne er klar, siger Torben Poulsen, der er Formand for AK-Samvirkes bestyrelse og leder af METALS A-kasse

Fællessamtaler giver mening
Der er endnu ikke lavet nogen egentlig evaluering af fællessamtalerne, men det er en fælles oplevelse, at fællessamtaler faktisk rykker noget. Både medlemmer, a-kasser og jobcentre melder positivt tilbage:

- Jeg oplever klart, at fællessamtalerne faktisk giver værdi og er til gavn for vores medlemmer. Dermed er fællessamtalerne blevet endnu en positiv brik i vores danske arbejdsmarkedsmodel, der er med til at løfte en af vores fornemmeste opgave: At hjælpe medlemmerne hurtigt videre på arbejdsmarkedet og sikre det bedst mulige match mellem arbejdstagere og arbejdsgivere, siger Torben Poulsen.